Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/16512/96-proc-amerikieciu-nesiojamuosiuose-kompiuteriuose-naudoja-windows/spausdinti/

96 proc. amerikiečių nešiojamuosiuose kompiuteriuose naudoja „Windows“

Publikuota: 2009-04-09 16:12
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Dominuojančia operacine sistema nešiojamųjų kompiuterių rinkoje, pasak „Microsoft“ pareiškimų, yra „Windows“. Kaip savo blog‘e pažymi Brandon LeBlanc, „Microsoft“ ryšių su visuomene vadybininkas, pirmoje praeitų metų pusėjė tik 10 procentų visų Amerikoje naudojamų nešiojamųjų kompiuterių naudojo „Windows“ OS. Šių metų vasarį šis rodiklis išaugo iki 96 procentų. Brandon Leblanc pažymi, jog įsigydami nebrangų nešiojamąjį kompiuterį, vartotojai nori dirbti toje pačioje aplinkoje, kaip ir dirbdami stacionariu kompiuteriu. Būtent todėl, teigia „Microsoft“ ryšių su visuomene vadybininkas, žmonės nusivilia „Linux“ ir kompiuterius su šia operacine sistema grąžina pardavėjams.

Beje, nepriklausomo tyrimo, kurį organizavo kompanija „MSI“, analizė parodė, jog nešiojamuosius kompiuterius su „Linux“ OS grąžina keturis kartus dažniau, nei analogus su „Windows ХР“. Tačiau ekspertai teigia, jog jau šiais metais „Linux“ rinkos dalis turėtų išaugti. Reikalas tas, jog artimiausiu metu laukiamas ultrakompaktinių kompiuterių „ARM“ procesorių pagrindu išleidimas. Šiuose kompiuteriuose šiuolaikines „Windows“ versijas paleisti bus neįmanoma - įrenginiai bus skirti tik įvairioms „Linux“ OS versijoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!