Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/16274/google-patobulino-savo-paieskos-sistema/spausdinti/

„Google“ patobulino savo paieškos sistemą

Publikuota: 2009-03-27 17:06
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

„Google“ įdiegė dvi naujas savybes savo pagrindinėje paieškos sistemoje. Atnaujinimai turėtų dar labiau palengvinti paieškos procesą.

Pirma naujoji savybė skirta pabrėžti siūlomą susijusią paieškos informaciją, kuri atsiranda paieškos puslapio apačioje. Ši technologija susijusios paieškos skalę praplečia į susijusios koncepcijos paiešką. „Tarkime, jei jūs ieškote „fizikos pagrindai“, mūsų algoritmai supranta, kad „kampinis momentas“, „reliatyvumas“, „didelis smūgis“ ir „kvantinė mechanika“ yra susiję terminai, kurie gali padėti jums surasti tai, ko ieškote“, - kompanijos „bloge“ rašo Ori Allon, „Google“ paieškos kokybės komandos techninis vadovas. Naujos susijusios paieškos generuojamos palaipsniui ir yra prieinamos 37 kalbomis.

Antrasis patobulinimas susijęs su informacijos ištraukomis, kurios atsiranda po nuorodomis. Šios ištraukos bus pailgintos paieškoms iš trijų ar daugiau žodžių, nes ilgesnių, sudėtingesnių terminų paieškos dažnai neįtraukia informacijos, susijusios su visais įrašytais žodžiais.

„Tarkime, jūs ieškote informacijos apie žemės sukimąsi aplik saulę, o konkrečiau norite sužinoti apie jos pasvirimą ir atstumą iki saulės. Tad visa tai įrašote į „Google“: „žemės sukimasis ašis pasvirimas ir atstumas iki saulės, - aiškino Ken Wilder, „Google“ fragmentų komandos inžinierius. – Įprasta ištrauka negalėtų parodyti viso šių žodžių konteksto, tačiau su ilgesniais fragmentais galite būti tikri, kad pirmasis paieškos rezultatas įtrauks visas šias temas“.

„Google“ jau kurį laiką pertvarko ir atnaujina savo paieškos produktą, ypač daug dėmesio skiria universaliai bei skirtingų kalbų paieškai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!