Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/16147/rackspace-meta-issuki-amazon-pristatydama-serveriu-paslaugu-komplekta/spausdinti/

„Rackspace“ meta įššūkį „Amazon“, pristatydama serverių paslaugų komplektą

Publikuota: 2009-03-19 14:45
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

„Raskspace“ išleido galutinį komponentą savo serverio paslaugų strategijai, taip pradėdama konkuruoti su tokiais „cloud service“ tiekėjais kaip „Amazon“, „Microsoft“ ir „Google“.

„Cloud Server“, kuris pradėjo veikti pirmadienį, teikia vartotojams virtualaus serverio pagal pareikalavimą, kuris galiu būti padidintas arba sumažintas pagal konkrečius poreikius, paslaugą.

Kiti du „Rackspace“ strategijos komponentai yra „Cloud Files“ – tiesioginės atminties paslauga, pasirodžiusi praeitą savaitę – ir „Cloud Sites“, kuris leidžia vartotojams greitai patalpinti savo medžiagą internete. „Rackspace“ teikia serverių paslaugas per „Mosso“, kuris pervadintas „The Rackspace Cloud“.

Šios „Rackspace“ paslaugos yra ganėtinai panašios į teikiamas konkurentų: „Cloud Server“ paslauga panaši į „Amazon“ ir jų „Amazon's Elastic Compute Cloud (EC2)“, „Cloud Files“ yra „Amazon“ „S3” analogas. „Microsoft“ spalį išleido panašių paslaugų komplektą, pavadintą „Azure Services Platform“, „Google“ taip pat tobulina analogišką paslaugą „App Engine“.

Tyrimų įmonė „IDC“ prognozuoja, kad „cloud-computing“ rinka 2012 metais bus verta 41,63 bilijonų JAV dolerių.

Tokių paslaugų kaina yra skaičiuojama atsižvelgiant į valandas, talpos ir sistemos atminties reikalavimus. Pigiausias variantas (256MB sistemine atmintis ir 10GB talpa) kainuotų 0,015 dolerių per valandą, vidutiniškas serveris su 8GB sistemine atmintimi ir 320GB talpa kainuotų 0,48 dolerius per valandą.

Pasak „Rackspace“, įvairios „Linux“ versijos gali būti naudojamos su šiomis paslaugomis, įskaitant „Ubuntu“, „Debian“, „Gentoo“, „Centos“, „Fedora“ ir „Arch“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!