Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/16065/hp-fitness-nesiojamas-kompiuteris-sveikatai/spausdinti/

„HP Fitness“ - nešiojamas kompiuteris sveikatai

Publikuota: 2009-03-15 13:19
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Kol visi aplinkui kalba, kaip kompiuteriai kenkia mūsų sveikatai ir kaip negatyviai virtuali realybė gali paveikti realų žmonių pasaulį, kompanija „HP“, bendradarbiaudama su „Intel“, sukūrė „HP Fitness“ nešiojamąjį kompiuterį.

Daugiafunkcinis nešiojamasis kompiutheris „HP Fitness“ tikrai ne standartinis kompiuteris. Jei viskas pavyks kaip planuojama, tai bus ir svarstyklės, ir dietologas, ir namų pagalbininkas, ir sveiko gyvenimo būdo įrankis – viskas viename. Liko tik viena smulkmena - reikia laimėti koncepcijos konkursą ir gauti teisę būti realizuotam.

Idėja paprasta: kompanijos „Intel“ ir „HP“ jau pristatė visuomenei septynis unikalius nešiojamųjų kompiuterių modelius, skirtus moterims. Modelius parengė pačios moterys - paprastos, turinčios gerą humoro jausmą. Šiai dienai konkursui pateikti „women only“ serijos kompiuteriai: „kompiuteris – kosmetika“, „kompiuteris – parfiumerija“, „eko - kompiuteris“,„kompiuteris – mama“, „kompiuteris - chameleonas“ ir vienas naujausių - „ sudedamas kompiuteris“. Po „online“ balsavimo laimėjęs modelis bus realizuotas.

„HP Fitness“

Žinoma, pagrindinė naujojo nešiojamojo kompiuterio funkcija yra ta, kad jį bus galima naudoti kaip svarstykles. Kompiuteris pritaikytas išlaikyti žmogaus svorį (aišku, normos ribose), parodyti jį elektroniniame ekrane, kuris integruotas dangtyje ir išsaugoti šiuos duomenis. Kai kompiuteris mus pasveria, jis įrašo ir analizuoja duomenis, daro išvadas lygindamas su ankstesniais duomenimis, sudaro svorio kitimo grafiką. Jei yra reikalinga, parenka individualią dietą. Kita puiki funkcija ta, kad prireikus dietos galima automatiškai užsisakyti reikiamus dietinius produktus internetu.

Šis kompiuteris turi „Intel® Centrino® 2“ procesorių. Komplekte yra miniatiūrinė apyrankė „HP Go“, kuri fiksuoja sunaudotų kalorijų skaičių bėgimo, ėjimo metu ar užsiimant kitu sportu. Visi šie duomenys panaudojami kuriant individualią dietos programą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!