Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/16058/wolfram-alpha-naujos-kartos-paieskos-sistema/spausdinti/

„Wolfram Alpha“ – naujos kartos paieškos sistema

Publikuota: 2009-03-14 17:02
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Garsus matematikas ir kompiuterių inžinierius, Stephenas Wolframas turi idėją, kaip patobulinti dabartinę paieškos sistemos technologiją.

Pats Stephenas yra gerbiamas žmogus, labiausiai pagarsėjęs sukūręs programinę įrangą „Wolfram Mathematica“ – įrankį patyrusiems matematikams (patikėkit, tai tikrai ne įprastas kalkuliatorius). Taip pat britas parašė 1200 psl. knygą „Nauja mokslo rūšis“ (eng. A New Kind of Science).

Kaip jis aiškina savo tinklaraštyje, semantinis tinklalapis yra puiki priemonė, tačiau paieškai daug vertingesnė yra Natūralioji Kompiuterinė Kalba (NKK). „Suradau naują būdą: įmontuoti naujus metodus ir modelius, kaip algoritmus, ir koordinuoti visus duomenis tiesiai iš kompiuterio“.

Nors aukščiau parašytas sakinys nėra lengvai įveikiamas, tačiau iš Stepheno, kaip matematiko galime tikėti nemažai. Derėtų prisiminti ir tai, jog abu „Google“ įkūrėjai dar prieš įkurdami paieškos sistemą jau turėjo Stenfordo universiteto matematikos mokslų daktaro laipsnius.

Pono Wolframo paieškos sistema „Wolfram Alpha“ startuos šių metų gegužę. Tai bus didelis įvykis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!