Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1594/ibm-sukure-unikalia-duomenu-centru-ausinimo-technologija/spausdinti/

IBM sukūrė unikalią duomenų centrų aušinimo technologiją

Publikuota: 2005-07-14 12:01
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Informacinių technologijų kompanija IBM pristatė „Cool Blue“ technologiją, kuri leidžia patobulinti duomenų centrų ir tarnybinių stočių aušinimo sistemas bei sumažinti šilumos išsiskyrimą net iki 55 proc. IBM pirmoji išvystė šią technologiją.

„Cool Blue“ gali būti prijungta prie bet kurio duomenų centro ir taip ne tik sumažinti rūpesčius dėl oro kondicionavimo, bet ir sumažinti naudojamų sistemų energijos sąnaudas iki 15 proc. Šios sistemos viduje yra izoliuoti vamzdeliai su cirkuliuojančiu šaltu vandeniu. Ši sistema efektyviai pašalina iki 55 proc. šilumos, susidarančios nuo veikiančių tarnybinių stočių, bei tą šilumą išsklaido, kad karštis nepatektų į tarnybinę stotį ar duomenų saugyklą.

Sukurtas taip, kad lengvai tilptų į IBM „eServer Enterpise Rack“ (tarnybinių stočių stelažą), „Cool Blue“ arba IBM „eServerTM Rear Door Heat eXchangerTM“ yra skirtas vartotojams, kurių duomenų centrai pasiekia kritinę aušinimo ribą, tačiau kurie dar turi erdvės prijungti prie jos papildomą aušinimo įrenginį. Su „Cool Blue“ sutaupoma vietos ant grindų bei nereikia pirkti papildomų oro kondicionierių.

„Mes dažnai sulaukdavome iš vartotojų klausimų, kaip būtų galima efektyviau aušinti tarnybines stotis ir duomenų saugyklas. „Cool Blue“ peržengia visas iki šiol buvusias oro kondicionavimo serverinėse ribas. Įvairios bendrovės plečia savo tarnybinių stočių galimybes, pasistato naujas duomenų saugyklas, todėl naujasis IBM išradimas padės vartotojams daug efektyviau kovoti su karščiu“, - sakė IBM Sistemų ir technologijų grupės viceprezidentas Rodas Adkinsas (Rod Adkins).

„IBM Lietuva“ sistemų pardavimų vadybininkas Jonas Juodviršis teigia, kad tai unikalus sprendimas, leisiantis gauti daugiau naudos, nedidinant išlaidų vėsinimui. „Cool Blue“ pats vartotojas gali nesunkiai prijungti arba atjungti nuo sistemos, nes aušinimo įrenginys lengvai suderinamas su visa naudojama infrastruktūra. Vartotojas gali jį perkelti į kitą vietą ir taip vieną aušinimo įrenginį naudoti visoje serverinėje, pajungdamas jį prie tos sistemos ir suteikdamas didesnį aušinimo pajėgumą ten, kur tuo metu labiausiai reikia. „Cool Blue“ neturi elektrinių ar judančių detalių, todėl yra tvirtas ir patikimas.

Atnaujinta IBM tarnybinė stotis „eServer Cluster 1350“ bus vienas pirmųjų modelių, kurie bus pardavinėjami su „Cool Blue“. Turinti šią naują aušinimo technologiją, „Cluster 1350“ leis itin aukštų eksploatacinių savybių reikalaujantiems vartotojams lengviau įveikti terminius iššūkius.

IBM kompanija yra aušinimo technologijų lyderė, nes visas tarnybines stotis ir duomenų saugyklas kuria bei gamina nuolat atsižvelgdama į jų aušinimo ir efektyvumo poreikius ateityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!