Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/15559/microsoft-patvirtino-nvidia-ion-platforma/spausdinti/

„Microsoft“ patvirtino „nVidia“ „Ion“ platformą

Publikuota: 2009-02-14 18:35
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Technews.lt

Kaip pranešama, „nVidia“ korporacijos „Ion“ platforma skirta „Intel Atom“ procesoriams jau gavo „Microsoft Windows Vista“ sertifikatą, kuris leidžia „nVidia“ pardavinėti „GeForce 9400M“ lustu grįstą „Ion“ su jau instaliuota „Windows Vista“ operacine sistema, įskaitant „Intel Atom“ procesoriumi grįstus internetinius nešiojamuosius ir pigius stalo kompiuterius.

Microsoft Windows Aparatinės Įrangos Kokybės Įvertinimo Laboratorija (angl. WHQL) patvirtino „nVidia Ion“ platformą „Windows Vista Home Premium“ operacinei sistemai kaip „paruoštą vartojimui“. Kaip žinia, „Ion“ platforma asocijuojasi su mažais kompiuteriais, kurie grįsti „nVidia GeForce 9400M“ serijos lustu su integruotu grafiniu branduoliu, o praktinis patvirtinimas leidžia gamintojams be problemų siūlyti įvairaus plauko kompiuterius, kad ir su „Intel Core 2“ ar „Pentium“ procesoriais bei jau ankščiau minėtu „GeForce“ serijos lustu. Tai jiems nekels nepatogumų ir suderinamumo problemų, nes viskas, dėl patvirtinimo, turėtų pilnai veikti „Windows Vista“ operacinėje sistemoje.

Atsižvelgiant į tai, kad ypač pigūs personaliniai kompiuteriai (angl. ULCPC) sparčiai didina populiarumą šiomis dienomis, „nVidia“ pozicija „GeForce 9400M/Ion“ platformos atžvilgiu, įskaitant pigiais Intel Atom procesoriais grįstas sistemas, yra pirmoje vietoje. „nVidia“ pareiškė, kad aktyviai dirba su „Microsoft“, AK gamintojais, programinės įrangos kūrėjais ir kitais partneriais, kad pristatytų „nVidia Ion“ platforma grįstus kompiuterius jau 2009 metų vasarai. Kompanija taip pat prižadėjo, kad tiek internetiniai nešiojamieji, tiek ir kompaktiškieji staliniai kompiuteriai, „bus greičiausi savoje kainos zonoje, kuri neviršys 300 JAV dolerių“.

„Pirkėjai ir klientai mums sakė, kad jie tikisi pilno „Windows“ palaikymo per daugybę įvairiausių PC variantų. Daugelio žmonių vartojamas žodis „internetinis nešiojamasis“ iš tikrųjų yra mažas nešiojamasis kompiuterius, o jie tiesiog ir laukia viso šito pasirodymo kaip vieno aiškaus objekto. Su „nVidia Ion“ platforma ir „Windows Vista Home Premium“ operacine sistema, mes pirkėjams galėsime pasiūlyti įkandamą kainą su visomis „Windows“ galimybėmis mažame nešiojamajame kompiuteryje ar pigiame staliniame kompiuteryje. Nuo naršymo internete ir elektroninio pašto tikrinimo, iki muzikos klausymo ar filmų žiūrėjimo, tai bus puikus sprendimas kasdieniam vartojimui“, - sakė Maikas Ybaras (Mike Yabrra), „Windows“ divizijos generalinis vadybininkas.

Dėka spartesnio grafinio posistemio, „Microsoft“ atkakliai tvirta ir garantuoja, kad artėjanti „nVidia Ion“ platforma susitvarkys su aukštos raiškos video turiniu, net „Blu-Ray“ filmais, „DirectX 10“ aplikacijimos ir palaikys „Windows Vista“ ypatybes, kaip „Aero Glass“ ar „Flip3D“.

„Tai yra nuostabu, kad „Microsoft“ dirba su mumis perkelti „Windows Vista“ operacinę sistemą su „Ion“ į naujos kartos pigius nešiojamuosius ir mažus stalo kompiuterius, kas su ankstesniais sprendimai nebuvo įmanoma. Tai didelis laimėjimas pirkėjams“, - džiaugėsi Driu Henris (Drew Henry), generalinis „nVidia“ verslo vadybininkas.

Nežinia, ar pasitvirtins kompanijų prognozės, ar iš tiesų „nVidia Ion“ platforma bus gera, tačiau uždirbi pinigėlio turėtų tiek ta pati „nVidia“, tiek ir „Microsoft“. Optimizmu kompanijos tiesiog trykšta, o tai proga „Microsoft“ sustiprinti „Vista“ pozicijas, net nepaisant to, kad artėja „Windows 7“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!