Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/14800/vietnamas-blogerius-uz-grotu/spausdinti/

Vietnamas: „blogerius“ už grotų

Publikuota: 2008-12-28 13:12
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Vietnamas, kaip ir didžioji jo komunistinė sesė Kinija, didelę grėsmę savo propogandinės politikos sklaidai bei tvirtumui mato internete.

Komunistinio Vietnamo gyventojai internetą ligi šiol išnaudodavo kaip necenzūruojamą, laisvai nepasitenkinimui dėl valstybės politikos skleisti tinkamą erdvę.

Vietnamas: „blogerius“ už grotų

Vietnamo valdžia atsižvelgdama į didelę interneto daromą įtaką suskubo riboti tokių išsišokėlių laisves, praneša AFP. Pirmieji į komunistinės valdžios akiratį pakliuvo blogeriai.

Šiuo tikslu Vietnamo valdžia išplatino pranešimą, kuriuo reiškia susirūpinimą dėl nepadoriai „eretiškų“ bei valstybės politiką žlugdančių interneto žinių skleidimo. Valstybė sieks, kad didieji interneto erdvių valdytojai, tokie kaip „Google“ ar „Yahoo“ pagal pareikalavimą teiktų duomenis apie įstatymus laužančius internautus.

Prisidengdamas valstybės išdavimu, Vietnamo teismas jau yra įkalinęs ne vieną „kibernusikaltėlį“. Šį mėnesį už „valstybės politiką žlugdantį bei pavojų nacionaliniam saugumui keliantį“ tinklaraštį už grotų net dvejiems su puse metų sėdo aktyvus Vietnamo blogeris.

Paryžiuje įsikūrusi nepriklausoma žurnalistų bendruomenė „Reporters Without Borders“ savo pranešimuose Vietnamą įvardija kaip didžiausią šių dienų interneto priešą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!