Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1448/pries-elektroninio-pasto-siuksles-nauja-ibm-technologija/spausdinti/

Prieš elektroninio pašto šiukšles – nauja IBM technologija

Publikuota: 2005-06-22 09:29
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

IBM specialistai sukūrė naują technologiją kovai prieš elektroninio pašto šiukšlinimą. IBM technologija, papildyta „FairUCE“ sistema, padeda efektyviau ir tiksliau filtruoti bei blokuoti nepageidaujamas elektroninio pašto žinutes dar perdavimo metu, kol laiškas nepasiekė galutinio vartotojo kompiuterio.

Sistema „FairUCE“ (angl. Fair use of Unsolicited Comercial Email) gali nustatyti laiško tikrumą, nusiųsdama patį laišką atgal siuntėjui, sukurdama ryšį tarp laišką perduodančios tarnybinės stoties, siuntėjo elektroninio pašto adreso ir kompiuterio, iš kurio laiškas buvo išsiųstas. Kadangi unikalus kompiuterio interneto adresas (IP) yra nesikeičiantis, sistema gali nustatyti, ar laiškas yra išsiųstas sąmoningai ir iš teisėtos tarnybinės stoties ar iš kompiuterio „zombio“. Todėl šiukšlintojai, bandantys naudotis kitų vartotojų kompiuteriais, kad paslėptų savo tapatybę, tampa nebepavojingi, nes jų laiškai yra automatiškai blokuojami.

Pasauliniu mastu atliekamas IBM mėnesinis verslo saugumo tyrimas rodo, jog internetinio šiukšlinimo mastai mažėja, tačiau el.pašto šiukšlinimas ir toliau išlieka viena aktualiausių bei brangiausiai kainuojančių problemų IT administratoriams.

IBM informacinių technologijų saugumui skiria nuolatinį dėmesį, šias pastangas neseniai vainikavo Vokietijos Federalinės informacijos saugumo tarnybos suteiktas EAL5 (angl. Evaluation Assurance Level 5) sertifikatas. Tarnybinė stotis „eServer z890“ jį gavo už aukščiausią techninės įrangos apsaugos laipsnį. Sertifikatas teikiamas, nepriklausomiems ekspertams metodiškai patikrinus, kaip virtualių tarnybinių stočių sukūrimas viename procesoriuje (angl. Logical partitioning) atlaiko atakas iš išorės, saugo nuo galimų slaptų kanalų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!