Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1391/pasauli-uzkariaves-kompiuterinis-zaidimas-the-sims-2-populiariausias-ir-lietuvoje/spausdinti/

Pasaulį užkariavęs kompiuterinis žaidimas „The Sims 2“ – populiariausias ir Lietuvoje

Publikuota: 2005-06-14 07:23
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: GNT Lietuva, UAB

TV 3 organizuotuose vaikų rinkimuose „Vaikų balsas 2005“, kuriame dalyvavo beveik 22 tūkst. mažųjų Lietuvos gyventojų, mėgstamiausiu kompiuteriniu žaidimu buvo išrinktas - „The Sims 2“. Kelis mėnesius vykusiuose rinkimuose nominantus siūlė ir rinko patys vaikai.

„Šis žaidimas unikalus tuo, kad leidžia pasijusti kaip tikrame gyvenime - žaidimo taisyklės reikalauja priimti sprendimus, kurie lemia žaidimo herojų ateitį. Tokiu būdu ugdomas ne tik vaikų analitinis mąstymas, bet ir atsakingumo jausmas,“ – sakė žaidimą Lietuvoje platinančios IT didmenininkės „GNT Lietuva“ Žaidimų produktų marketingo vadybininkas Andrius Kubiliūnas.

Pasak jo, 2004 m. rugsėjo mėnesį Lietuvoje pasirodęs žaidimas skirtas ne tik vaikams.

„Daugelis suaugusiųjų kartu su vaikais mielai žaidžia šį žaidimą ir jaučiasi tarsi būtų pastaruoju metu itin išpopuliarėjusių realybės šou dalyviu. Modeliuojamos kasdieninio gyvenimo situacijos, nuolat iškylančios ir greito sprendimo reikalaujančios gyvenimiškos problemos įtraukia kiekvieną“, – sakė Andrius Kubiliūnas.

2004 rugsėjį pasirodęs „The Sims 2“ greitai tapo labiausiai perkamu kompiuteriniu žaidimu pasaulyje, jau parduota apie 5 mln. šio žaidimo vienetų. Naujausias šio žaidimo papildymas „The Sims 2 University“ šiuo metu yra perkamiausias daugelyje šalių. Rudenį kompanija „Maxis“ planuoja išleisti dar vieną žaidimo papildymą „The Sims 2 Nightlife“ kompiuterio platformai.

Šiais metais žaidimas „The Sims 2“ apdovanotas kaip geriausias simuliavimo/ imitavimo žaidimas Las Vegase vykusiuose Interaktyvaus meno ir mokslo akademijos apdovanojimuose.

Lietuvoje jau pasirodė nauja „The Sims“ žaidimo versija, skirta žaisti konsolėmis. Naujajame žaidime, pavadintame „Urbz“, veiksmas persikelia į miestą.

Pirmoji „The Sims“ žaidimo versija pasirodė 2000 m. Nuo to laiko išleistos 7 šio žaidimo versijos. Žaidimas išverstas į 17 pasaulio kalbų, tarp kurių ir į lietuvių. Pasaulyje parduota daugiau nei 54 mln. žaidimo „The Sims“ vienetų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!