Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1353/macintosh-dabar-intel-procesoriu-pagrindu/spausdinti/

Macintosh – dabar Intel procesorių pagrindu

Publikuota: 2005-06-08 13:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Aleksej Talan
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Apple Computers, gaminanti alternatyvius PC, nutraukė bendradarbiavimą su IBM ir pasirašė kontraktą su Intel. Tai ne pirmas atvejis, kai firma keičia mikroprocesorių tipą savo kompiuteriuose. 1990 metais „makintošai“ buvo komplektuojami su IBM Motorolla 68000 procesoriais.

Pasirodo, pastaruosius 5 metus vyko aktyvus OS X, dirbančios Apple kompiuteriuose su Intel procesoriais, kūrimas. Taip pat buvo pademonstruotas operacinės sistemos Tiger darbas kompiuteryje su Intel procesoriumi. Be to, sukurtas specialus įrankis Rosetta, leidžiantis pritaikyti programas, parašytas PowerPc sistemai, kompiuteriuose su Intel lustais.

Microsoft ir Adobe atstovai sureagavo žaibiškai – vartotojų pamėgtos Mac programos be jokios abejonės veiks ir naujuose PC.

Apple atstovas pareiškė, kad, be abejo, vartotojai, jei panorės, galės pabandyti įdiegti Windows savo atsakomybei Mac kompiuteryje, tačiau atvirkštinė situacija yra neįmanoma.

Naujų kompiuterių pasirodymas Leopard operacinės sistemos pagrindu suplanuotas 2006 metų pabaigoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!