Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1351/ekspertai-ispeja-hakeriai-kuria-supervirusa/spausdinti/

Ekspertai įspėja: hakeriai kuria supervirusą

Publikuota: 2005-06-08 09:12
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Korrespondent.net

Kompanijos Sophos ekspertai, specialistai kompiuterinio saugumo srityje, įspėja, kad artimiausiu metu internete gali įvykti globali virusų epidemija.

Tokia išvada gauta išanalizavus daugelį Mytob viruso variantų. Pirmoji Mytob modifikacija buvo pastebėta šių metų vasario pabaigoje. Kenksminga programa plinta elektroniniu paštu, o taip pat per skylę, esančią Microsoft Windows 2000/ХР operacinių sistemų vartotojų autentifikacijos lokalioje posistemėje. Patekęs į kompiuterį, iš failų su tam tikrais plėtiniais, kirminas ištraukia elektroninio pašto adresus ir išsiunčia jais savo kopijas.

Sophos darbuotojai pažymi, kad Mytob modifikacijos mažai skiriasi tarpusavyje, ir daugelis antivirusinių programų sugeba aptikti naujus kenksmingos programos variantus be duomenų bazės atnaujinimo. Tačiau komentarai Mytob kode bei kiti požymiai leidžia daryti prielaidą, kad Mytob autoriai veikia pagal konkretų planą su tikslu paversti kirminą galingu supervirusu.

Apie tai teigia ir Mytob kode esančios saugumo opcijų atjungimo infekuotuose kompiuteriuose funkcijos, o taip pat galimybė blokuoti prieigą prie antivirusinių kompanijų interneto tinklalapių. Kai kurios Mytob versijos taip pat sugeba atidaryti „atsarginį įėjimą“ į sistemą ir krauti papildomas komponentes.

Šiuo metu didesnė virusinio srauto dalis internete tenka būtent įvairiems Mytob variantams. Ekspertai nerimauja, kad kita šio viruso modifikacija gali iš principo skirtis nuo ankstesnės. Tai neleis greitai užblokuoti jos plitimą ir sąlygos daugiamilijoninius nuostolius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!