Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/13383/skype-kinijoje-pokalbiai-irasinejami-ir-cenzuruojami/spausdinti/

„Skype“ Kinijoje: pokalbiai įrašinėjami ir cenzūruojami

Publikuota: 2008-10-03 13:21
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Kanados tyrėjai nustatė, kad „TOM-Skype“, „eBay“ kompanija Kinijoje, įrašinėja vartotojų tekstinius pokalbius ir, jeigu juose aptinka tam tikrus raktažodžius, kurių abejotinumą nustato vyriausybė, juos cenzūruoja.

Raktažodžiai, kurie iššaukia cenzūravimo sistemą yra susiję su Taivanio nepriklausomybe, uždrausta religine Faluno Gongo grupe ir politiniais Kinų komunistinės partijos oponentais, teigia „Citizen Lab“ raportas.

Paslaugos tiekėjas taip pat saugo tekstinių bei garsinių pokalbių kopijas. Neretai pokalbiuose būna ir asmeniniai bei kontaktiniai duomenys.

Anot raporto, „TOM-Skype“ ne tik kaupia duomenis, bet ir nesaugo savo vartotojų asmeninės informacijos – įrašai ir informacija reikalinga jų iššifravimui laikomi viešai prieinamose tarnybinėse stotyse.

„Tai – baisiausias konspiracijų teorijų mėgėjų sapnas tampantis realybe“ – „The New York Times“ teigė Ronaldas J. Diebertas, Toronto universiteto politologijos profesorius – „Tai – X-failai be ateivių.“

„eBay“ atstovai raporto nekomentavo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!