Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1293/labai-kenksmingas-trojanas-atnaujina-kara-pries-programines-irangos-ir-muzikos-piratus/spausdinti/

Labai kenksmingas Trojanas atnaujina karą prieš programinės įrangos ir muzikos piratus

Publikuota: 2005-05-30 11:03
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: eSecurity.lt

Atrodo, kad virusų kūrėjai pradėjo kovą prieš piratus Internete. Neseniai atsiradęs kirminas Nopir, kurio tikslas yra ištrinti visus MP3 ir COM failus kompiuteryje, paliekant vartotojui žinutę, susilaukė greitos pagalbos. Dabar jau atsirado naujas Trojanas, vadinamas Whiter.F, kuris apkrėstame kompiuteryje ištrina visus failus, esančius kietajame diske.

Šis variantas, kaip ir daugelis kitų Trojanų, nesugeba plisti savarankiškai. Jis plinta tradiciniais būdais, tokiais kaip diskeliai, CD-ROM‘ai, email žinutės su prisegtais failais, Internetas, FTP, IRC kanalai, peer-to-peer (P2P) tinklai ir kt.

Susiinstaliavęs į kompiuterį, Trojanas sukuria tekstinį WXP failą pagrindinėje direktorijoje. Šiame faile yra frazė panaši į Nopir kirmino kūrėjų grasinimus: „You did a piracy, you deserve it“.

Vėliau minėtas Trojanas pakeičia visus failus kietajame diske tuo tekstiniu failu, kurį pats sukūrė, o tada visiškai juos pašalina. Apkrėstas kompiuteris nustoja veikęs. Būtent dėl šios pasekmės, Whiter.F Trojanas laikomas labai pavojingu ir padarančiu daug žalos. Beje, net jei vartotojas pamėgins atstatyti kietąjį diską, naudodamas tam skirtus įrankius, visi atstatyti failai bus pakeistieji failai su jau ankščiau aprašyta žinute.

Norėdama padėti vartotojams praskenuoti ir išvalyti savus kompiuterius, Panda Software siūlo nemokamą įrankį Panda ActiveScan.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!