Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1286/naujieji-ibm-serveriai-mazins-vartotoju-kastus/spausdinti/

Naujieji IBM serveriai mažins vartotojų kaštus

Publikuota: 2005-05-28 13:54
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

IBM, rinkai pateikusi naująją technologiją IBM eServer „BladeCenter“, taps „blade“ tipo serverių lydere. „AMD Opteron LS20“ 32 ir 64 bitų architektūros procesoriai vienam naujam serveriui sutaupys iki 35 proc. energijos.

Kurdama šią naują technologiją, IBM glaudžiai bendradarbiavo su „AMD“ procesorių gamintoja, tačiau IBM ir toliau bus strateginė „Intel“ partnerė, kuriant „blade“ tipo ir kitus serverius.

Tyrimų bendrovės „IDC“ duomenimis, praėjusių metų paskutinįjį ketvirtį IBM užėmė 49,5 proc. „blade“ serverių rinkos. Tikimasi, kad naujasis sprendimas dar padidins užimamos rinkos dalį.

Plėtodama IBM eServer „BladeCenter“, bendrovė glaudžiai bendradarbiavo su klientais, todėl šis sprendimas leidžia išspręsti dauguma problemų. Tarkime, priežiūrai, remontui ir palaikymui reikia kur kas mažiau laiko ir priemonių, kadangi IBM programiniai sprendimai sukurti taip, kad serverių valdymui pakaktų mažesnių žmogiškųjų resursų. Tai turėtų būti aktualu organizacijoms, centralizuojančioms serverius. IBM eServer „BladeCenter“ taip pat garantuoja geras plečiamumo, resursų didinimo ir patikimumo galimybes.

Ploni, „blade“ serveriai greitai keičiami ir telpa į vieną šasi kaip knygos į knygų lentyną. Kiekvienas serveris turi savo nepriklausomą procesorių, atmintį, vidinius diskus, tinklo kontrolerių, operacinę sistemą. „Blade“ serverį galima lengvai įdėti į šasi talpyklą ir sujungti į centrinę šasi plokštę ir dalinasi maitinimu, ventiliatoriais, diskelių diskasukiu, komutatoriais ir valdymo moduliais su kitais „blade“ serveriais. Visi šie resursai „blade“ serveriams yra bendri.

„Blade“ nauda yra akivaizdi kiekvienam, turinčiam išvedžioti šimtus kabelių tarp stovų, norint pridėti ar pašalinti serverius. Kadangi dalinamasi jungikliais ir maitinimo blokais, atlaisvinama daug vietos, sumažėja sujungimų ir kabelių kiekis.

„BladeCenter“ platforma bendrovėms taip pat padeda integruoti SAN (saugyklų) tinklą, serverius ir tinklą į vieną šasi ir tiekia savo klientams vieną valdymo ir tiekimo tašką.

Jonas Juodviršis, UAB „IBM Lietuva“ sistemų pardavimų vadovas, teigia, kad „AMD Opteron LS20“ procesorių naudą labiausiai pajus atliekantieji didelius techninius skaičiavimus. „Šie procesoriai pasitarnaus moksliniams skaičiavimams, techninės analizės taikymams ir simuliacijų uždaviniams“, - aiškina p. Juodviršis.

Techninės įrangos kūrėjai dabar gali lengviau plėtoti ir gaminti suderinamus „Blade“ produktus, kadangi techninės specifikacijos yra viešos. Tai reiškia, kad ir trečių šalių komutatorių gamintojai gali savo įrangą pasiūlyti IBM „eServer BladeCenter“ ir „Intel Enterprise Blade Server“ produktams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!