Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/12192/intel-atsisake-windows-vista/spausdinti/

„Intel“ atsisakė „Windows Vista“

Publikuota: 2008-06-27 12:07
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovės „Intel“ biuruose naudojamuose kompiuteriuose nebus diegiama „Microsoft“ operacinė sistema „Windows Vista“. Apie tokį „Intel“ vadovybės sprendimą JAV dienraščiui „The New York Times“ pranešė panorėjęs likti nežinomu bendrovės atstovas.

Dienraštis skelbia, kad atsisakymas atnaujinti „Intel“ kompiuterių OS remiasi „Intel“ IT specialistų atliktu tyrimu. Jie nagrinėjo, kiek galėtų atsieiti perėjimas prie „Windows Vista“ ir kokie būtų tokio sprendimo privalumai.

„Tai nereiškia, kad „Microsoft“ draugystei su „Intel“ atėjo galas. Tai viso labo IT specialistų konstatavimas, jog „Intel“ darbuotojų perėjimas prie „Windows Vista“ nėra būtinas“, - dienraščiui sakė šaltinis. „Intel“ atstovas spaudai pranešė, kad bendrovė bando ir net naudoja „Windows Vista“ „kai kuriuose departamentuose“, tačiau ne visoje bendrovėje.

Kompiuterių pramonėje bendrovės „Intel“ ir „Microsoft“ garsėja sena partneryste. Jos daugelį metų glaudžiai bendradarbiauja, o jų ryšių stiprumą patvirtina neoficialus bendras abiejų bendrovių pavadinimas „Wintel“. Tai, kad „Intel“ atsisakė „Windows Vista“, gali tapti „smūgiu į nugarą“ bendrovei „Microsoft“, rašo „The New York Times“.

Rinkos tyrimų bendrovės „Gartner“ analitikų teigimu, apie 30 proc. įmonių pasirodžius „Windows Vista“ apsisprendė neatnaujinti kompiuterių ir likti prie naudojamų OS. Atsižvelgiant į „Windows Vista“ reikalavimus techninei įrangai, perėjimas prie naujausios „Microsoft“ OS reikštų esminį kompiuterių ūkio atnaujinimą, o tai susiję su didelėmis išlaidomis. Pavyzdžiui, „Intel“ biuruose iš viso naudojama 80 tūkstančių asmeninių kompiuterių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!