Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/12177/microsoft-leis-windows-xp-atnaujinimus-iki-2014-m/spausdinti/

„Microsoft“ leis „Windows XP“ atnaujinimus iki 2014 m.

Publikuota: 2008-06-26 13:23
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Bendrovė „Microsoft“ leis operacinės sistemos „Windows XP“ atnaujinimus iki 2014 metų. Apie tai pranešė „Microsoft“ viceprezidentas Billas Veghte'us, informuoja „InformationWeek“.

B.Veghte'us teigia, kad „Microsoft” nustos leisti „Windows XP” atnaujinimus 2014 metų balandį - po 13 metų nuo šios programinės įrangos atsiradimo bus nutrauktas jos palaikymas.

Pagrindinė priežastis, kodėl taip ilgai bus palaikomas „Windows XP“, yra tai, kad dauguma stambių „Microsoft“ klientų vis dar naudoja „Windows XP“, o ne naująją „Windows Vista“. Kai kurie jų neplanuoja diegti „Windows Vista“ ir ateityje ir labiau linkę laukti „Windows 7“ pasirodymo. Šios operacinės sistemos pasirodymas numatomas 2010 metų sausį.

Nenaudoti „Windows Vista“ verčia aukšti techniniai reikalavimai įrenginiams bei išlaidos darbuotojų mokymams.

Buvo planuojama, kad „Windows XP“ nebebus parduodama nuo 2008 metų sausio. Tačiau esant didelei šios operacinės sistemos paklausai terminas buvo pratęstas iki birželio 30 d. Po šios datos bus parduodama tik pigiems nešiojamiesiems kompiuteriams skirta „Windows XP“ versija. Prekyba tęsis iki 2010 m. vidurio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!