Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/12035/nauja-apple-os-dirbs-tik-su-intel-procesoriais/spausdinti/

Nauja „Apple“ OS dirbs tik su „Intel“procesoriais

Publikuota: 2008-06-13 10:52
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Naujos kartos bendrovės „Apple“ operacinės sistemos bus suderinamos tik su „Intel“ procesoriais, skelbia „AppleInsider.com“.

„Mac OS X 10.6 Snow Leopard“ operacinės sistemos specifikacijose nurodoma, kad jos veikimui būtinas „Intel“ procesorius.

Informacija apie tai, kad „Snow Leopard“ nebus suderinama su IBM „PowerPC“ procesoriais, pasklido po to, kai „Apple“ konferencijoje WWDC bendrovės programinės įrangos kūrėjams buvo padovanoti diskai su pirmine naujosios OS kopija. Ten pat buvo pateikta informacija apie „Mac OS X 10.6 Snow Leopard“ reikalavimus kompiuterio techninei įrangai.

„Snow Leopard“ taip pat reikalauja mažiausiai 512 MB darbinės atminties, 9 GB vietos kietajame diske ir DVD įrenginio.

Naujoji „Apple“ operacinė sistema „Mac OS X Snow Leopard“ buvo anonsuota birželio 9 d. WWDC konferencijoje. Ji optimizuota darbui su kelių branduolių procesoriais, bus suderinama su iki 16 TB darbinės atminties, „Open Computing Language“ kalba ir suteiks galimybę programuotojams išnaudoti vaizdo procesorių potencialą bendrajam kompiuterio našumui padidinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!