Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/12033/nikon-pristato-naujos-kartos-nuotrauku-redagavimo-programine-iranga/spausdinti/

„Nikon“ pristato naujos kartos nuotraukų redagavimo programinę įrangą

Publikuota: 2008-06-13 09:46
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Nikon Baltic

„Nikon Europe“ pristato naują nuotraukų redagavimo programinę įrangą – „Capture NX2“. Ši programinė įranga skirta net išrankiausiems fotografams, siekiantiems greitai ir efektyviai patobulinti nuotrauką. Atnaujinta versija turi daugiau galimybių ir paprasčiau naudojama nei jos pirmtakė „Capture NX“.

Programos kūrėjai daug dėmesio skyrė ne tik papildomoms funkcijoms, bet ir paprastesniam valdymui.

„Sulaukę daug vartotojų, naudojančių „Capture NX“, sukūrėme naujos karto programinę įrangą, kuri tiks ir išrankiausiam fotografui, nes nedidelių pastangų bus galima pasiekti geros kokybės“, - sakė Ludovicas Dreanas, „Nikon Europe B.V.“ programinės įrangos vadovas.

Pavyzdžiui, naujojoje versijoje įdiegtas pasirinkimo valdymo taškas, kuris leidžia vartotojams taikyti tokias redagavimo funkcijas, kaip „Unsharp Mask“ bei skaitmeninis apšvietimas. Jas taikant užtenka vienąkart spustelėti „pelės“ mygtuką. Pasirinkimo valdymo taškas atpažįsta sritis, kurias vartotojas nori pakeisti, o rezultatas iš karto matomas ekrane. Naudodami automatinio retušavimo priemonę paprasčiausiai judindami „pelę“ galite panaikinti nuotraukos šiukšles, kurias sukėlė dulkės ir pritaikyti aplinkos spalvas bei atspalvius. Ši priemonės pašalina veido dėmes, gėlių defektus ir pan. Naudojant manipuliatorių lengvai koreguojamos šešėlio užtemdytos ir ryškiai apšviestos sritys. Šešėlį ir ryškų apšvietimą galima keisti įvedus reikšmę į teksto laukelį.

Naujoji programinė įranga leidžia naudotis keturiomis darbo sritimis: naršyklės, metaduomenų, daugiafunkcine ir redagavimo. Jas galima lengvai perjungti pagal lango struktūrą. Darbo sritis galima įrašyti išsaugant spalvų paletės trafaretą ir vėliau jas dar kartą atidaryti. Be to, darbą palengvina spartieji klavišai.

Neretai fotografo darbo specifika lemia, kad galutinį rezultatą reikia išgauti kuo greičiau. Sparčiojo redagavimo dėka galima viename lange atsidaryti dažnai naudojamų priemonių rinkinį. Tai lygio ir tonų kreivė, ekspozicijos kompensavimo, ryškaus apšvietimo išsaugojimo, šešėlio išsaugojimo ir spalvų sodrumo priemonės. Kad darbas būtų dar efektyvesnis, sparčiojo redagavimo priemonė atlieka kelias užduotis iš karto.

Norint tuo pačiu metu atlikti kelis nuotraukos koregavimo procesus, galima naudoti ne vieną nuotraukos apdorojimo parametrą.

Naujoji programinė įranga palaiko devynis antraščių tipus ir penkis vertinimo lygius pagal metaduomenų standartą XMP. Ji yra suderinama su „ViewNX“, „Adobe Bridge“ ir „Windows Vista“, „Windows XP“ ir „Macintosh OS X“.

„Capture NX2“ galima rasti ir daugiau patobulintų ir jau išbandytų funkcijų.Šiuo metu ji laikoma efektyviausia ir geriausiai nuotraukas apdorojanti „Nikon“ programine įranga.

„Capture NX2“ programinę įrangą galima įsigyti nuo 2008 m. birželio 20 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!