Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/12020/rusijos-prezidentas-propaguoja-kirilica-rasomus-interneto-adresus/spausdinti/

Rusijos prezidentas propaguoja kirilica rašomus interneto adresus

Publikuota: 2008-06-12 10:02
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paragino imtis visų įmanomų priemonių, kad būtų sukurti kirilica rašomi interneto adresai, skelbia „Interfaks“. Jis pavadino tai „rimtu reikalu“, turinčiu simbolinę prasmę rusų kalbai ir kirilicos abėcėlei.

D.Medvedevas mano, jog Rusija turi galimybių išsireikalauti, kad interneto bendrija leistų interneto svetainių adresus rašyti kirilica, rašo „RIA Novosti“.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad siekiant įtvirtinti rusų kalbos erdvę, bus kuriami įvairūs produktai. Jis pasakė, kad jie bus platinami per skaitmeninę televiziją ir spausdintus leidinius publikuojant elektroniniu formatu.

2007 m. interneto adreso .RU koordinacijos centro vadovas pareiškė, kad pirmąjį kirilica užrašytą interneto adresą bus galima užregistruoti 2008 m. pabaigoje.

Tikimasi, kad tam bus sukurta . РФ zona. Zonoje .SU, kuri liko nuo Sovietų Sąjungos, kirilica užrašytų interneto adresų registravimas prasidėjo 2008 m. balandžio mėn. Tai buvo planuojama jau nuo 2000 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!