Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/12008/apple-puslapis-nebepalaikys-internet-explorer-6/spausdinti/

„Apple“ puslapis nebepalaikys „Internet Explorer 6“

Publikuota: 2008-06-11 15:48
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„Apple“ pasiskelbė atnaujinanti savo „.Mac“ paslaugą internete. Nuo šiol ji vadinsis „MobileMe“ ir turės internetines „Mail“, „iCal“ ir „Address Book“ programų versijas, taigi „Apple“ klientai galės savo paštą, tvarkaraštį ir kontaktus pasiekti internetu iš bet kurio kompiuterio.

Tiesa, tas kompiuteris turės turėti naujesnę „Internet Explorer“ versiją. Elektroniniame laiške, išsiųstame „.Mac“ vartotojams rašoma:

„Norėdami naudotis naujomis internetinėmis programomis, įsitikinkite, kad turite vieną iš šių naršyklių: „Safari 3“, „Internet Explorer 7“, „Firefox 2“ ar naujesnę.“

„Internet Explorer 6“ yra vos dar smarkiai paplitusi – daugiausiai korporatyviniuose kompiuteriuose, kuriuose ši naršyklė yra būtina intraneto naršymui ar kitų internetinių programų vykdymui. Anot „Basecamp“ marketingo tinklalapio, 31 procentas „Internet Explorer“ naršyklės vartotojų vis dar naudojasi šeštąja jos versija.

„MobileMe“ – viena pirmųjų stambių svetainių, atsisakiusi palaikyti „Internet Explorer 6“. Tai – rizikingas sprendimas, turint omenyje, kad „Apple“ jos paslaugas parduoda su pažadu pateikti duomenis į bet kurį kompiuterį.

Kita vertus, palaikyti „Internet Explorer 6“ nėra lengva – ši naršyklė yra septynerių metų senumo ir netgi dorai nepalaiko „CSS 1.0“ standarto, sukurto dar 1996 metais; kadangi „Microsoft“ nepasirūpino, kad vartotojai ją atsinaujintų, rodos, šios problemos teks imtis stambiems puslapiams – tokiems, kaip „MobileMe“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!