Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11984/hostex-vartotojams-hostingo-paslaugas-siulo-administruoti-lietuviu-kalba/spausdinti/

HOSTEX vartotojams hostingo paslaugas siūlo administruoti lietuvių kalba

Publikuota: 2008-06-10 10:18
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: HOSTEX, UAB

Hostingo paslaugas Lietuvoje teikianti bendrovė HOSTEX pristatė lietuvišką paslaugų valdymo aplinką. HOSTEX savo klientams populiariausią pasaulyje hostingo paslaugų valdymo sistemą „Parallels Business Automation“ bei „Parallels Plesk“ serverio valdymo įrankius pristatė dar praėjusių metų lapkritį. Tačiau nuo šiol hostingo vartotojai galės valdyti savo paslaugas tiek anglų, tiek lietuvių kalbomis.

„Valdymo sistema yra ypač lanksti ir patogi vartotojams, lengvai suprantama. Bet nemaža dalis vartotojų negalėjo pilnai išnaudoti hostingo galimybių vien dėl svetimos kalbos apribojimo“, - sakė Darius Matuliauskas, HOSTEX Hostingo verslo direktorius. Pasak jo, sulietuvinus paslaugų valdymą, dalis vartotojų „atras“ iki šiol nenaudotų galimybių, kuriomis jau kurį laiką naudojosi labiau pažengę ir anglų kalbą žinantys naudotojai.

HOSTEX vieninteliai Lietuvos rinkoje siūlo klientams labai supaprastintą populiarių atvirojo kodo programų – nuotraukų galerijų, žiniaraščių („blog“) talpinimo, turinio valdymo sistemų - diegimą. Įdiegti „Joomla“, „Gallery“, „phpBB“ ir keletą kitų nemokamų programų savo virtualiame serveryje vartotojai gali tiesiog paspaudę kelis mygtukus valdymo sistemos skyriuje „Nemokamos programos“. Tai pirmieji HOSTEX žingsniai vykdant įmonės strategiją – pateikti rinkai programinės įrangos paslaugas (angl. Software as a Service).

„Parallels Business Automation“ sistema ir „Parallels Plesk“ valdymo įrankis taip pat leidžia HOSTEX klientams, sumokėjusiems už ką tik užsakytas paslaugas, jomis naudotis jau po kelių minučių. Tokiu būdu susikurti el. pašto dėžutes bei tinklapį su nauju domenu galima tuojau pat. Kliento savitarnos aplinkoje reikalingos paslaugų teikimo sutartys sudaromos internetu, o sąskaitos-faktūros klientams siunčiamos el. paštu. Šie procesai yra automatizuoti ir nereikalauja žmonių įsikišimo.

„Parallels“ sprendimus naudoja didžiausi pasaulyje hostingo paslaugų tiekėjai. „Parallels“ sistemos veikia 130-je tūkstančių serverių ir milijonuose kompiuterių visame pasaulyje.

HOSTEX hostingo paslaugos skirtos įvairaus dydžio įmonėms ir reiklesniems privatiems vartotojams. Šiuo metu populiariausia paslauga – virtualūs serveriai, skirti svetainių talpinimui bei elektroninio pašto paslaugai. Reiklesniems klientams, kurie prekiauja ar teikia paslaugas internetu ir kurių verslo tęstinumas priklauso nuo patikimai veikiančio elektroninio pašto ar interneto svetainės, siūlomi virtualūs dedikuoti serveriai (VDS).

Serveriai, aptarnaujantys HOSTEX klientus, yra patalpinti nuosavuose duomenų centruose, kuriuose garantuojamas nepertraukiamas techninės įrangos darbas. Tam yra palaikoma tinkama temperatūra, oro drėgnumas, nepertraukiamas energijos tiekimas, yra užtikrinamas automatinis gaisro gesinimas dujomis bei pajungti didelio pralaidumo interneto ryšio kanalai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!