Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11970/prezidentas-v-adamkus-ragina-nesibaiminti-drasiu-sprendimu-kuriant-ziniu-visuomene-lietuvoje/spausdinti/

Prezidentas V.Adamkus ragina nesibaiminti drąsių sprendimų, kuriant žinių visuomenę Lietuvoje

Publikuota: 2008-06-09 14:11
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo Žinių visuomenės tarybos posėdyje. Posėdyje buvo aptartas valstybės vaidmuo kuriant žinių visuomenę, balsavimo internetu įgyvendinimas Lietuvoje ir kitos aktualijos.

Žinių visuomenės tarybai buvo pristatytos techninės galimybės balsavimo internetu sistemai Lietuvoje įdiegti, analogiškų sistemų diegimo patirtis užsienyje ir elektroninio balsavimo plėtros perspektyvos.

Prezidentas V.Adamkus pabrėžė, kad balsavimo internetu įgyvendinimui pakanka techninių sprendimų ir moderniųjų technologijų naujovių. Valstybės vadovo nuomone, apie būsimus balsavimo sistemos pokyčius turėtų būti diskutuojama kur kas plačiau, nes juos įgyvendinti bus galima tik pritarus visuomenei.

„Privalome siekti mąstysenos persilaužimo, nebijoti rizikos ir įveikti naujųjų technologijų baimę, - sakė Prezidentas. – Turime drąsiai žvelgti į ateitį ir priimti būtinus drąsius sprendimus.“

Posėdžio dalyviai aptarė ir valstybės vaidmenį žinių visuomenės kūrimo procese. Susitikime buvo pabrėžta, kad tinkamas biudžeto ir žmogiškųjų išteklių klausimų sprendimas sustiprintų valstybės indėlį į žinių visuomenės plėtrą. Tam būtina tobulinti į rezultatus orientuotą programinį biudžetą ir siekti efektyviau naudoti žmogiškuosius išteklius.

Prezidento V.Adamkaus nuomone, politikai privalo laikytis savo priimtų įstatymų ir atsakingai formuoti būsimą valstybės biudžetą.

„Pernai priimto Fiskalinės drausmės įstatymo nuostatos yra labai svarbios užtikrinant tolesnį į rezultatus orientuoto programinio biudžeto diegimą“, - sakė Prezidentas V.Adamkus.

Žinių visuomenės tarybos posėdyje dalyvavo Seimo, Vyriausybės, ministerijų ir kitų atsakingų valdžios institucijų pareigūnai, visuomeninių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, verslininkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!