Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11938/acer-akys-krypsta-i-linux/spausdinti/

„ACER“ akys krypsta į „Linux“

Publikuota: 2008-06-07 09:01
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„ACER“ paskelbė persiorientuojantys į „Linux“ operacinę sistemą. Anot kompanijos, ši operacinė sistema bus diegiama į daugmą nešiojamų „ACER“ kompiuterių.

Kompanija jau pradėjo pardavinėti kompiuterius „Media PC business“ su įdiegta „Linux“operacine sistema, bet, anot Gianpero Morbello, firmos ženklo ir marketingo viceprezidento, tai – tik pradžia.

„Mes renkamės „Linux“ dėl „Microsoft“. Ši kompanija yra labai galinga, ir šis pasirinkimas – ne pats lengviausias, tačiau mes dirbsime, kad išvystytume ir „Linux“ rinką“ – teigia jis.

„ACER“ mato du pagrindinius „Linux“ privalumus – veiksmingumą ir kainą. Šios kompanijos „Linux“ modifikacija užsikraus per 15 sekundžių („Windows“ krovimo laikas būtų skaičiuojamas minutėmis) ir leis prailginti akumuliatorių darbo laiką nuo penkių iki septynių valandų.

Tuo pačiu kompanija tikisi, kad „Linux“ pigumas pritrauks daugiau pirkėjų, ieškančių pigesnės prekės.

„„Microsoft“ operacinė sistema kainuoja apie 50 svarų sterlingų“ – teigia David Drummond, „ACER“ vadovas Jungtinėje Karalystėje – „Jeigu kompiuteris kainuoja 1000 svarų, tai, žinoma, niekis, tačiau 200 svarų kainuojančiam kompiuteriui tai – kiek daugoka.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!