Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11887/jav-itaria-kad-kinija-galejo-pagrobti-slapta-informacija-is-prekybos-ministro-nesiojamo-kompiuterio/spausdinti/

JAV įtaria, kad Kinija galėjo pagrobti slaptą informaciją iš Prekybos ministro nešiojamo kompiuterio

Publikuota: 2008-06-04 09:46
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

JAV valdžia tiria incidentą, kurio metu Kinijos valdininkai galėjo nukopijuoti JAV prekybos ministro Karlos Gutieres nešiojamo kompiuterio turinį. Informacijos nukopijavimas, kaip įtaria amerikiečiai, įvyko tuomet, kai valstybinis nešiojamas kompiuteris buvo kuriam laikui paliktas be priežiūros ministro kelionės į Pekiną metu.

Prekybos ministras šiuo metu nepatvirtina bet ir nepaneigia įvykio, pabrėždamas, jog reikia išvengti spekuliacijų šia tema kol nėra oficialių tyrimo išvadų.

Kol kas nepranešama, kokia informacija galėjo būti pavogta iš kompiuterio. Tačiau JAV ekspertai mano, jog kompiuteryje slaptų dokumentų neturėjo būti, kadangi bet kokiam aukšto rango pareigūnui yra labai neįprasta palikti be priežiūros svarbią valstybės informaciją, ypač šiais laikais, kai visą disko turinį nukopijuoti galima per kelias minutes.

Amerikiečius taip pat neramina ir tai, ar pats kompiuterio palikimo faktas nėra valstybinių taisyklių pažeidimas. JAV Nacionalinio saugumo ministerija valdininkų kelionių į užsienį metu įprastai išduoda tarnybinį nešiojamą kompiuterį, neturintį slaptos informacijos. Visi valstybės pareigūnai prieš išvažiuodami iš šalies yra instruktuojami kaip derėtų elgtis su informacijos laikmenomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!