Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11874/minesotos-miestelis-pasake-google-street-view-ne/spausdinti/

Minesotos miestelis pasakė „Google Street View“ „ne“

Publikuota: 2008-06-03 11:42
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

North Oaks – privatus miestelis, priklausantis 4500 gyventojų bendruomenei, nenori leisti bet kam vaikščioti gatvėmis – net jei lankytojas – virtualus. Anot miesto tinklalapio, visi miestelio keliai – privatūs ir prie įvažiavimo į miesto teritoriją yra ženklas, draudžiantis vaikščioti be leidimo.

Miestelio vadovai pasipiktino tuo, kad „Google Street View“ sistemoje atsirado jų miestelio atvaizdai ir paieškos gigantei nusiuntė laišką, reikalaujantį pašalinti nuotraukas iš sistemos.

Anot miestelio mero Thomas Watson, „Google“ neturėjo leidimo fotografuoti privačią valdą.

„Google“ atstovai teigia, kad kompanija jau pašalino minėtas nuotraukas. Jų teigimu, tokių prašymų kompanija gauna ypač retai.

Tai – ne pirmas kartas, kai „Google“ gauna nusiskundimus, susijusias su „Google Street View“ – 2007 gegužę, tik pradėjus teikti šią paslaugą, privatumo ekspertai pastebėjo, kad nuotraukose matyti veidai ir automobilių numeriai.

Tačiau „Google“ šie dalykai nestabdo – prieš porą savaičių kompanija paskelbė „Google Street View“ duomenų bazei renkanti 3D duomenis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!