Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11849/ekspertai-2008-ieji-umd-irenginiu-aukso-era/spausdinti/

Ekspertai: 2008-ieji – UMD įrenginių aukso era

Publikuota: 2008-05-31 14:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Įvertinant pasaulį krečiančią finansinę krizę daugelis rinkos analitikų prognozuoja, kad šįmet stalinių ir nešiojamų kompiuterių pardavimai, lyginant su praeitais metais, didės tik neženkliai. Didelė sėkmė prognozuojama tik vieno tipo įrenginiams - vadinamiesiems itin mobiliems kompiuteriams (UMD).

Rinkos tyrimų bendrovės „In-Stat“ specialistai prognozuoja, kad UMD tipo įrenginių pardavimai šįmet augs net 78,6 procento, tuo tarpu nešiojamų kompiuterių - tik 15,4 procento. Stalinių kompiuterių rinka, anot „In-Stat“, tikėtina kad neaugs arba augs labai neženkliai iki pat 2010-ųjų.

Bendrovės analitikų teigimu, įtakos UMD rinkos augimui turės augantis tokių įrenginių populiarumas bei tai, kad UMD tipo įrenginius gamina ne tik tradiciškai kompiuteriais besiverčiančios bendrovės, o ir kitos įmonės. Taip pat pastebima, kad daug priklauso nuo viešų bevielės interneto prieigos taškų (hotspots) paplitimo regione, nes UMD dažniausiai naudojami būtent darbui tinkle.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!