Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11848/ko-kompanijos-bijo-labiau-programisiu-ar-savo-darbuotoju/spausdinti/

Ko kompanijos bijo labiau: programišių ar savo darbuotojų?

Publikuota: 2008-05-31 12:42
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Turbūt dauguma pasakytų, kad programišiai – pavojingiau. Ir suklystų – „Secure Computing“ saugumo firmos atliktas tyrimas rodo, kad dauguma kompanijų labiau bijo savo pačių darbuotojų.

Daugiau negu 80 procentų iš 103 apklaustų direktorių teigia, kad darbuotojų sukeltos problemos – gerokai rimtesnės, negu piktavalių „iš išorės“ keliama grėsmė.

Toks požiūris galėjo susidaryti dėl to, kad 37 procentai respondentų per pastaruosius metus patyrė informacijos nutekėjimą.

„Neįtikėtina, kaip greitai keičiasi IT pavojų suvokimas“ – teigia Kieran Lees iš „Secure Computing“ – „vidiniai pavojai ir duomenų nutekėjimas šiuo metu smarkiai konkuruoja su įprastinėmis grėsmėmis iš išorės“

Dauguma direktorių, paprašyti nurodyti svarbiausius dalykus, į kuriuos ateityje ketina investuoti, sąrašo viršuje įrašė ne teritorinę saugą, darbuotojų mobilumą ar tinklo našumą, o vidinį saugumą.

34 procentai respondentų teigė, kad didžiausia grėsmė vidiniam saugumui – elektroninis paštas, 25 didžiausia grėsme laikė VoIP ir 21 – naršykles.

Išorinio saugumo grėsmėmis laikomi virusai (31 procentas respondentų), elektroninės šiukšlės (18 procentų) ir duomenų nutekėjimas (14 procentų).

Piktybiška programinė įranga (angl. malware) irgi gadina gyvenimą – net 56 procentai respondentų įvardino ją kaip labiausiai neraminantį dalyką.

Mažiau negu ketvirtis respondentų mano, kad kompiuterinio įsilaužimo grėsmė – didžiausia.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!