Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11786/korejos-inzinieriai-sukure-mp3-zudika/spausdinti/

Korėjos inžinieriai sukūrė MP3 žudiką

Publikuota: 2008-05-27 12:00
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Balsas.lt

P. Korėjos kompiuterijos inžinieriai sukūrė naują skaitmeninės muzikos formatą su 6 kanalų garso ekvalaizeriu ir atskiru kiekvieno instrumento ar vokalo garso stiprumo reguliavimu, praneša „Neowin.net“.

Skelbiama, kad naujasis MT9 pavadintas formatas (plėtinys .mt9, o komercinis pavadinimas – „Music 2.0“) sieks pakeisti populiarųjį MP3. MT9 kūrėjai teigia norintys paversti jį skaitmeninės muzikos standartu „de facto“.

Naujausiame tarptautinės skaitmeninės muzikos ir vaizdo pramonės organizacijos „Motion Pictures Expert Group“ ekspertų susitikime MT9 technologija buvo pasirinkta viena iš kelių galimų naujo skaitmeninės muzikos standarto kandidatų. Pranešama, kad naujuoju standartu susidomėjo Korėjos koncernai „Samsung Electronics“ ir „LG Electronics“ – abu jie į savo naujuosius telefonus pranešė diegsiantys MT9 grotuvus. Pirmieji tokių telefonų modeliai turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!