Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11729/atx-imasi-car-iniciatyvos-siekdama-isspresti-interneto-narsymo-automobiliuose-klausima/spausdinti/

„ATX“ imasi .car iniciatyvos, siekdama išspręsti interneto naršymo automobiliuose klausimą

Publikuota: 2008-05-22 08:34
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: ATX Group

„ATX Group“, pasaulio didžiausia nepriklausoma telematikos paslaugų tiekėja pranešė automobilių pramonei apie iniciatyvą kartu su Detroite įsikūrusia „Connected Vehicle Trade Association“ (CVTA) suburti tarptautinę darbo grupę, skirtą saugaus naudojimosi internetu automobiliuose įtaisytais bei nešiojamaisiais prietaisais klausimams spręsti.

ATX, darbo grupės įgaliotinis, bei CVTA dės pastangas pakviesti automobilių gamintojus bei suinteresuotas puses, kompanijas, kurios tiekia automobilių elektronikos prietaisus, dalyvauti atvirose diskusijose bei nustatyti reikalavimus interneto naršymui automobilyje. Pramoninis pasiūlymų forumas bus surengtas pramonės dalyvėms susirinkus Detroite 2008 m. spalio 20-22 dienomis.

ATX taip pat siūlo sukurti bendrą interneto svetainių domeną taškas.car (.car), kuriuo būtų skelbiamos interneto svetainės, sukurtos būtent taip, kad atitiktų didelius saugumo bei vartotojų reikalavimus skelbiant automobilyje prieinamą interneto turinį.

„Internetas tapo kasdiene mūsų gyvenimo dalimi, o jo plėtra ir panaudojimas automobilyje yra neišvengiami bei reikalauja pramonės dalyvių susitarimo dėl specifinių formatų, kuriais tradicinis interneto naršymas būtų pritaikytas prie vairavimo patirties, - pasakė ATX prezidentas bei generalinis direktorius Steve Millsteinas. - Šis pasiūlymas panašus į tą, kuriuo buvo sukurta interneto sąsaja sumaniajam telefonui. Interneto naršymas automobilyje yra unikali aplinka su unikaliomis savybėmis“.

„ATX yra vertinga CVTA narė, ir mes visiškai palaikome jų idėjinę lyderystę organizuojant šią iniciatyvą, - pridūrė Scottas McCormickas, CVTA prezidentas (www.connectedvehicle.org). - Interneto turinys jau skverbiasi į automobilių terpę, ir mes turime suvienyti visas suinteresuotas puses, ieškodami saugių būdų gauti informaciją, peržiūrėti turinį bei bendrauti. Tai yra savalaikė bei svarbi tema, kuri, viliamės, pritrauks pasaulinį dėmesį įvairiose susijusiose pramonės šakose“.

Be interneto turinio, numatoma, kad taškas.car interneto svetainės galėtų naudotis telematika paremtais, realiu laiku gaunamais duomenimis apie automobilio būklę, diagnostinio techninio aptarnavimo duomenims bei automobilio vietos duomenimis. Taip pat siūloma naudoti telematinę programinę užkardą, sukurtą būtent užtikrinti, jog automobilyje nebus naudojamas tam tikras turinys, siunčiamas oro bangomis į automobilio naršyklę, tol, kol toks automobilis bus eksploatuojamas.

Numatoma, kad pradiniai vartotojai bus automobilių gamintojai bei jų technologijos bei ryšių partneriai bei tiekėjai. Ši grupė turės nustatyti reikalavimus, atsižvelgdama į tai, kokių vartotojo patirčių tikimasi. Nors pirminė taškas.com domeno vizija yra suteikti vairuotojams būdą naršyti internete bei pasiūlyti tokią automobiliams pritaikytą galimybę, automobilių gamintojams šis procesas bus naudingas, nes:

  • Bus užtikrinta lanksti galimybė pritaikyti įdiegiamą vartotojo sąsają visam laikui, kol vartojamas automobilis;
  • Labai sumažintas įdiegimo rinkoje laikotarpis, palyginus su dabar esamu automobiliuose diegiamos programinės įrangos procesu;
  • Pasiūlys galimybę pritaikyti programas automobilio modeliui, valstybei bei vairuotojui;
  • Palengvins patogią vartotojo prieigą prie turinio bei atnaujinimų;
  • Patenkins vartotojo reikalavimus naršyti internetą saugiai ir patogiai vairuojant.

Visi, susidomėję dalyvavimu pradinėse diskusijose, ar norintys gauti žinutę apie spalį įvyksiantį forumą, raginami siųsti savo kontaktinę informaciją CVTA elektroninio pašto adresu sjm@connectedvehicle.org.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!