Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/11699/rimta-scada-komponento-klaida-leido-isilauzeliams-isjungineti-ae/spausdinti/

Rimta SCADA komponento klaida leido įsilaužėliams išjunginėti AE

Publikuota: 2008-05-21 14:34
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Rengti sabotažo aktus atominėse elektrinėse (AE) ar kituose itin svarbiuose infrastruktūros objektuose buvo galima tiesiog per internetą: JAV bendrovė pranešė aptikusi rimtą saugumo spragą specializuotojoje programinėje įrangoje, dėl kurios įsilaužėliai gali išjungti AE kontrolės sistemas, praneša „New Scientist“.

Leidinio teigimu Bostone (JAV) veikianti bendrovė „Core Security“ aptiko svarbią saugumo klaidą programinės įrangos pakete „Suitelink“, kuris yra plačiai naudojamas elektros jėgainėse, naftos perdirbimo gamyklose ir pramonės įmonėse įdiegtoje SCADA nuotolinio valdymo ir duomenų surinkimo sistemoje. Dėl šios spragos į tam tikrą kompiuterio, kuriame įdiegta „Suitelink“, prievadą pasiuntus nestandartinį duomenų paketą, programa „pakimba“. „Suitelink“ gamintoja „Wonderware“ skelbia jau išleidusi atrastosios saugumo spragos pataisymą.

Savo ruožtu „Core Security“ skelbia minėtą problemą aptikusi vos tik pradėjus analizuoti šį SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) sistemos komponentą. Tai gali reikšti, kad tokios paskirties programinėje įrangoje gali slypėti ir daugiau saugumo spragų, teigia „New Scientist“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!