Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1126/placiai-plintantis-sober-v-kirminas-jau-sugebejo-tapti-dazniausiai-aptinkamu-virusu-visame-pasaulyje/spausdinti/

Plačiai plintantis „Sober.V“ kirminas jau sugebėjo tapti dažniausiai aptinkamu virusu visame pasaulyje

Publikuota: 2005-05-07 08:28
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Panda Security Lietuva

Remiantis „Panda ActiveScan“ duomenimis, galime teigti, kad „Sober.V“ jau yra dažniausiai aptinkamas kenksmingas kodas visame pasaulyje. Per paskutines 24 valandas, kompiuterių skaičius, kuriuose „Panda ActiveScan“ aptiko šį „e-mail“ kirminą, padidėjo penkis kartus.

Tam, kad būtų sustabdytas tolesnis kirmino „Sober.V“ plitimas tuose kompiuteriuose, kurie neturi tinkamos „anti-malware“ apsaugos, „Panda Software“ sukūrė „PQRemove“ įrankį, kuris yra nemokamas ir prieinamas visiems vartotojams. Įrankis aptinka ir pašalina šį kirminą iš bet kurio apkrėsto kompiuterio. Jį galite parsisiųsti iš „Panda Software“ tinklalapio.

„Sober.V“ plinta elektroninėse žinutėse, parašytose anglų ar vokiečių kalba- priklausomai nuo to, koks gavėjo „e-mail“ adresas- todėl labiausiai šio kirmino apkrėstos šalys yra JAV, Vokietija ir Australija. Šis kenksmingas kodas apgaudinėja vartotojus, siųsdamas žinutes, kuriose siūlo nemokamus bilietus į „World Cup Finals“ Vokietijoje 2006 metais.

Daugiau informacijos apie minėtą kenksmingą kodą rasite apsilankę „Panda Software“ Virusų Enciklopedijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!