Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1104/panda-software-informuoja-kad-nauju-virusu-skaicius-isaugo-278-lyginant-su-2004-metu-treciuoju-ketvirciu/spausdinti/

Panda Software informuoja, kad naujų virusų skaičius išaugo 278%, lyginant su 2004 metų trečiuoju ketvirčiu

Publikuota: 2005-05-03 14:02
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Panda Security Lietuva

Jau keletą mėnesių yra tendencija kurti galybę variantų vieno kenksmingo kodo, kad padidinti apkrėstų kompiuterių skaičių. 2004 metų trendas, kuris rodo bangą po bangos įvairių grėsmių, tokių kaip Bagle, Netsky ar Mydoom, pasiekė viršūnę 2005 metais. Rezultatas yra toks, kad turime 278 procentais padidėjusį kenksmingų kodų skaičių, lyginant jį su 2004 metų trečiuoju ketvirčiu. Šis skaičius netiesiogiai gali būti panaudotas matuojant virusų veiklą ir parodant, kad dabar, net ir nesant globaliai virusų epidemijai, vis tiek lieka labai didelė galimybė, kad kompiuteris bus užkrėstas kurio nors kenksmingo kodo.

Mytob kirminas, kuris pirmą kartą pasirodė vasario mėnesį, yra lyderiaujantis pavyzdys tokios naujos strategijos. Galiausiai yra suskaičiuoti net 74 jo variantai. Kiti pavyzdžiai yra Kelvir (25 variantai) ir Bropia (36 variantai) kirminai. Yra net tokių kenksmingų kodų, kurie atsirado prieš kelis mėnesius ir pakartotinai panaudojo tą pačią strategiją, kaip Bagle ar Mydoom. Nuo 2005 metų sausio jų atitinkamai padaugėjo 35 ir 32 variantais.

Tokio tipo strategija veikia ne tik kompiuterius be antivirusinės apsaugos, bet ir tuos, kurie turi tradicinę antivirusinę apsaugą. Tradicinė antivirusinė apsauga yra veiksminga tik tada, kai grėsmės jau yra žinomos. Tai reiškia, kad prieš tai jas jau turi būti suradę antivirusinių gamintojai, kurie sukuria priešnuodį ir galiausiai atnaujina vartotojo antivirusinį sprendimą.

Panda Software atnaujina aprašų failų bazę kelis kartus per dieną. Visi Panda Software produktai turi automatinio atsinaujinimo sistemą, kuri gali būti konfigūruojama kiekvieno vartotojo atskirai. Nepaisant to, lieka spraga tarp vieno ir kito atsinaujinimo – taip vadinamas “vulnerability window” – šiuo metu sistema gali būti pažeista.

Tam, kad apsisaugotume nuo įvairių grėsmių, geriausia suvienyti reaktyvių apsaugos sprendimų ir proaktyvių technologijų, kurios sugeba blokuoti dar neatpažintas grėsmes, apsaugos galimybes. Vienas iš tokių technologijų pavyzdžių yra TruPrevent – technologijos, sukurtos kovai su nežinomais virusais, stabdančios visus procesus, kurie kelia grėsmę sistemai be jokios išankstinės identifikacijos. Jos veikia kaip papildoma apsaugos linija, užtikrinanti saugumą tinkamu laiku reikalingoje vietoje

Panda Software klientai savo antivirusiniuose sprendimuose jau turi naujas TruPrevent technologijas, kurios apsaugo nuo Mytob kirminų ir kitų naujų kenksmingų kodų. Vartotojams, kurie yra pasirinkę kitų gamintojų antivirusines programas, puikus sprendimas yra Panda TruPrevent Personal. Jis puikiai suderinamas su bet kuria programa ir užtikrina papildomą apsaugą prieš neatpažintas grėsmes, taip sumažindamas pavojaus riziką. Daugiau informacijos apie TruPrevent technologijas rasite: http://www.pandasoftware.com/truprevent.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!