Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10822/vyriausybe-informacines-visuomenes-pletra-spartina-koordinavimu/spausdinti/

Vyriausybė informacinės visuomenės plėtrą spartina koordinavimu

Publikuota: 2008-03-18 15:15
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Vyriausybės Informacinės ir žinių visuomenės plėtros komisijos posėdyje pirmadienį apsvarstyti informacinės visuomenės plėtros skatinimo priemonių ir oficialių elektroninių dokumentų naudojimo, tvarkymo bei ilgalaikio saugojimo klausimai, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Pritarta siūlymui kai kurias Informacinės visuomenės plėtros komiteto vykdomas funkcijas perduoti Ryšių reguliavimo tarnybai, Archyvų departamentui, Švietimo ir mokslo ministerijai, jai pavaldžioms organizacijoms.

2008 m. sausio 21 d. Vyriausybė pasitarime pritarė nuostatai, kad būtų parengta nauja Lietuvos informacinės visuomenės plėtros 2008–2013 metų strategija, o Elektroninės valdžios koncepcijos nuostatos ir priemonės būtų integruotos į Viešojo administravimo plėtros iki 2010 metų strategiją ir jos įgyvendinimo priemonių planą.

Elektroninės valdžios plėtros funkcijos priskirtos Vidaus reikalų ministerijai. Tikimasi, kad šių priemonių įgyvendinimas leis sukurti bendrą informacinės visuomenės plėtros viziją, sukoncentruoti vienoje institucijoje funkcijas, pareigas ir atsakomybę už valstybės teikiamas elektronines viešąsias paslaugas.

Planuojama sudaryti nuolatinę informacinės visuomenės plėtros įgyvendinimo koordinavimo instituciją, kuriai atstovautų ministerijų sekretoriai ir kitų Vyriausybės įstaigų atstovai, teigiama pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!