Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10744/oled-klaviatura-nesiojamiems-kompiuteriams/spausdinti/

OLED klaviatūra nešiojamiems kompiuteriams?

Publikuota: 2008-03-15 09:47
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Internete pasirodė vaizdo montažai, kuriuose pusantro tūkstančio JAV dolerių kainuojanti „Optimus Maximus“ klaviatūra pavaizduota kaip nešiojamo kompiuterio dalis. Žurnalistai suskato domėtis - pasirodo, tai nėra oficialūs planai, viso labo kūryba.

OLED klaviatūra nešiojamiems kompiuteriams? Nors, žvelgiant iš kitos pusės, kodėl ne - su laiku gamybai pingant, būtų tikrai logiška sulaukti drąsesnių „Optimus“ kūrėjų „Art Lebedev Studio“ minčių. Idėjos perkėlimas į sparčiai populiarėjančius nešiojamus AK galėtų būti viena iš jų, juolab kad ir pirkėjų brangiems nešiojamiesiems su prabangia OLED klaviatūra turbūt būtų daugiau nei susidomėjusių tiesiog prabangia klaviatūra.

Nuo įprastinių klaviatūrų „Optimus Maximus“ skiriasi tuo, jog ant beveik visų jos mygtukų viršutinių plokštumų sumontuoti OLED ekranėliai. Juose rodomi vaizdai priklausomai nuo programos keičiasi - renkant tekstą rodomos raidės, aktyvavus vaizdų redagavimo programą – jos įrankiai. Po ilgo vėlavimo „Optimus Maximus“ galų gale imtos tiekti jas užsisakiusiems pirkėjams, kūrėjai žada ir pigesnius modelius su mažiau OLED ekranus turinčių klavišų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!