Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10611/kompiuteri-su-slaptais-didziosios-britanijos-vidaus-reikalu-ministerijos-duomenimis-galima-nusipirkti-internete/spausdinti/

Kompiuterį su slaptais Didžiosios Britanijos Vidaus reikalų ministerijos duomenimis galima nusipirkti internete

Publikuota: 2008-03-04 12:17
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Didžiosios Britanijos Vidaus reikalų ministerija vykdo tyrimą dėl to, kaip nešiojamas kompiuteris su slapta informacija galėjo būti nupirktas interneto aukcione „eBay“.

Antradienį ryte, į nedidelę kompiuterių remonto įmonę, esančią Westhoughton mieste buvo atneštas nešiojamas kompiuteris. Klientas paaiškino, jog įsigijo jį internetu - „eBay“ aukcione. Kai kompiuterį išrinko, po klaviatūra buvo aptiktas diskas su užrašu „Vidaus reikalų ministerija. Slapta.“. Kompanijos darbuotojai pamėgino prijungti diską prie kito kompiuterio, tačiau informacija jame buvo užšifruota.

Diskas ir nešiojamasis kompiuteris buvo perduoti policijai ir verta pastebėti, jog tai jau ne pirmas duomenų praradimo atvejis per pastaruosius metus: į pamestų duomenų sąrašą įeina mokesčių mokėtojų duomenys bei karių-naujokų asmeniniai duomenys elektroninėse laikmenose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!