Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1049/naujame-vector-kompiuteryje-tilps-daugiau-kaip-puse-milijono-skaitmeniniu-fotonuotrauku/spausdinti/

Naujame „Vector“ kompiuteryje tilps daugiau kaip pusė milijono skaitmeninių fotonuotraukų

Publikuota: 2005-04-26 11:55
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Sonex Co.

Atsižvelgdama į sparčiai augantį poreikį patikimai saugoti ir greitai apdoroti didžiulius informacijos kiekius, „Sonex Infrastructure Solutions Group“ pradėjo gaminti „Vector“ kompiuterius su talpiais ir patikimais „Seagate Barracuda“ 400 gigabaitų (GB) talpos kietaisiais diskais. Šie diskai yra išskirtinai didelės talpos, greiti (7200 apsisukimų per minutę) bei patikimi – jiems suteikiama net penkerių metų garantija. Be to, pasirinkdami „Vector“ kompiuterius su šiais talpiais diskais, pirkėjai daugiau kaip trečdaliu sumažins informacijos saugojimo kompiuteryje savikainą.

Kaip sakė „Sonex Infrastructure Solutions Group“ marketingo direktorius Eimundas Mačiulis, su naujais 400 GB talpos diskais bus gaminami namų vartotojams skirti informacijos ir pramogų centrai („Vector Media PC“ kompiuteriai su „Windows XP Media Center Edition“ operacine sistema) , taip pat verslui skirti „gVector“ kompiuteriai galingiems kompiuterinės grafikos uždaviniams ir didelės apimties duomenų saugojimui.

Su naujais diskais planuojama gaminti nebrangias ir patikimas „sVector“ tarnybines stotis, orientuotas į smulkaus verslo poreikius kolektyviniam darbui ir centralizuotam įmonės informacijos saugojimui.

„Patikimai saugoti ir apdoroti didelius informacijos kiekius reikia ir versle, ir namuose“ – sakė E.Mačiulis. - „Vector“ kompiuteriai su naujais 400 GB talpos „Seagate Barracuda“ kietaisiais diskais patenkins abiejų verslo segmentų poreikius – namų kompiuteriuose bus galima saugoti filmus, muzikinius kūrinius, skaitmenines fotografijas, tuo tarpu verslui skirtuose kompiuteriuose tilps daug brėžinių, dokumentų, kitos sudėtingos grafinės informacijos“.

„Pasirinkdami „Vector“ kompiuterį su talpiausiu disku, verslo ir namų vartotojai ne tik patenkins sparčiai augančius informacijos saugojimo poreikius, bet ir galės sutaupyti dėl mažesnės informacijos saugojimo savikainos“ – tvirtina E.Mačiulis. Pasak jo, „Vector“ kompiuteris su 400 GB talpos disku be monitoriaus kainuos apie 3250 litų, o panašus kompiuteris su perpus mažesnės talpos 200 GB talpos disku kainuoja 2550 litų. Pirmuoju atveju 1 GB saugojimo savikaina yra 8,12 lito, antruoju – 12,75 lito. Be to, pilnai pripildžius mažesnės talpos diską informacija, teks vėliau papildomai investuoti į techninę įrangą – papildomą diską ar išorinius atminties įrenginius.

400 GB talpos kietame diske telpa apie pusę milijono geros kokybės (800 kb dyžio) skaitmeninių fotografijų, arba beveik šimtas tūkstančių vidutinės trukmės (4 MB) mp3 formato skaimeninės muzikos kūrinių. Nesudėtingų kelių lapų apimties „Word“ dokumentų į tokį diską galima sutalpinti net kelis milijonus.

„1997 metais, kuomet pagaminome pirmąjį „Vector“ kompiuterį, jame buvo 1,2 GB talpos kietas diskas. Šiandien naujuose modeliuose jau naudojami kelis šimtus kartų talpesni diskai.“ – sako E.Mačiulis. - „Tai parodo, kaip sparčiai vystosi technologijos ir kaip yra išaugęs informacijos srautas. Būdama didžiausia Baltijos šalyse kompiuterių gamintoja, „Sonex Infrastructure Solutions Group“ rinkai siūlo pačius naujausius technologinius sprendimus, padedančius klientams efektyviai išspręsti informacijos saugojimo ir apdorojimo uždavinius.“

„Sonex Infrastructure Solutions Group“ priklauso kompiuterių gamybos ir infrastruktūrinių paslaugų bendrovės visose Baltijos šalyse ir Rusijos sostinėje Maskvoje. Pernai grupė Baltijos šalyse pagamino 36 053 „Vector“ kompiuterius, nešiojamuosius kompiuterius ir tarnybines stotis – 26 procentais daugiau, nei 2003 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!