Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10414/azijos-rysio-problemos-tesiasi-pazeisti-dar-du-kabeliai/spausdinti/

Azijos ryšio problemos tęsiasi – pažeisti dar du kabeliai

Publikuota: 2008-02-09 08:48
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Apie tai, kad dėl nutrauktų ryšio kabelių Artimųjų Rytų regione bei kai kuriose jam nepriklausančiose Azijos šalyse sumažėjo interneto sparta jau minėta anksčiau. Bet, pasirodo, istorija tuo dar nesibaigia.

Naujausiais duomenimis, nesėkmių grandinė tęsiasi. Nors dar nėra aišku, kas galėjo pažeisti tris optinius ryšio kabelius Viduržemio jūroje, interneto sparta Azijoje toliau krenta nes pažeisti dar du tokios pat svarbos laidai. Taigi, bendras nukentėjusių kabelių skaičius jau siekia penkis.

Tiesos labui verta pastebėti, jog dėl prieštaringos informacijos dar nėra visiškai aišku, ar vadinamas ketvirtasis pažeidimas nėra tik dar vienas anksčiau jau nukentėjusio ir dar nesutvarkyto kabelio nutrūkimas. Bet dėl penktojo viskas aišku - Kataro telekomas pranešė, kad šios mikroskopinės šalies Haloul salą su Jungtiniais Arabų Emyratais jungiantis optinis kabelis pažeistas. Trumpiau tariant, Kataras liko visiškai be laidinio interneto ryšio, na o palydovinės ryšio priemonės vargiai pajėgia šią netektį atstoti.

Kabelio taisyti išsiųstas laivas buvo priverstas grįžti į uostą dėl audringo oro. Tokia pati situacija ir Viduržemio jūroje prie Egipto krantų, kurios dugne guli trys ar keturi kiti nutraukti kabeliai - jų remonto darbai dėl oro sąlygų kol kas negalimi.

Tokia nelaimių serija kai per mažiau nei savaitę dėl nežinomų priežasčių pažeidžiami keturi ar penki optiniai interneto ryšio kabeliai tame pačiame regione skatina įvairias spėliones. Netrūksta pranašaujančių naują karą Persijos įlankos regione ar mininčių Osamos bin Ladeno vardą. Spėliones apie galimą diversiją skatina tai, kad Egipto Komunikacijų ministerijos duomenimis, kabelių pažeidimo regione Viduržemio jūroje laivų neužfiksuota.

Tuo tarpu dešimtmilijoninio regiono gyventojai kenčia nuo ryšio problemų - stringa bankiniai atsiskaitymai, valstybinių įstaigų darbas, ką jau kalbėti apie namų vartotojus, kurie aktyviai raginami riboti savo naudojimąsi internetu. Negalutiniais duomenimis, su ryšio problemomis susiduria 60 mln. Indijos, 12 mln. Pakistano, 6 milijonai Egipto bei 4,6 mln. Saudo Arabijos gyventojų. Katare, Dubajuje, Irane laidinio interneto ryšio išvis neliko, didelės problemos fiksuojamos ir Indonezijoje, Singapūre.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!