Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10405/hdtv-televizija-amerikos-kontinente/spausdinti/

HDTV televizija Amerikos kontinente

Publikuota: 2008-02-07 13:45
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©HDTVLietuva.com
Inf. šaltinis: HDTVLietuva.com

Kol mes dar tik gaudome skaitmeninės televizijos signalus džiaugdamiesi, kad kažkuris iš skaitmeninių kanalų jau rodo be trukdžių ir transliacija nepasidengia „kvadratėliais“, Amerikos teritorijoje vyksta didžiulė kova dėl žiūrovo, kuris mėgaujasi HDTV televizijos malonumais.

Centriniame Teksase kabelinės televizijos operatorius „Time Warner“ savo žiūrovams turėtų pristatyti net septynis papildomus HD raiškos kanalus: „National Geographic HD“, „The Movie Channel HD“, „Versus / Golf HD“, „Fox Business News HD“, „History Channel HD“, „Lifetime Movie Network HD“ ir „Weather Channel HD“.

Oregono gyventojai gali mėgautis HD raiškos žinių kanalu, kuris transliuoja „KGW NewsChannel 8“. Transliuotoja taip pat įrengė „HD sky-cam“ vaizdo kamerą, kurios pagalba transliuojamos tiesioginės laidos apie Portlando miestą.

Čikagoje kabelinės televizijos operatorius „RCN“ pereidinėja prie skaitmeninės televizijos vieneriais metais anksčiau nei buvo planuota. Perėjimas prie skaitmeninės televizijos žiūrovams leis pasiūlyti už ta pačią kainą ne 80, o 180 kanalų. Generalinis kompanijos vadovas pažadėjo, kad neužilgo klientams bus pasiūlyta net 100 HD raiškos kanalų, o jų peržiūrai teks įsigyti skaitmeninius dekoderius arba „CableCARD“.

„HBO“ kompanija savo klientams siūlo atsisiųsti arba peržiūrėti HD vaizdo medžiagą asmeninių kompiuterių pagalba. O „Time Warner Cable“ (dukterinė „AOL“ kompanija) pasiūlė pilnavertį HD raiškos servisą centriniam Niujorkui ir jau dabar tiesia sau kelius į Kvinso rajoną su „CNN HD“, „M HD“, „History Channel HD“, „A&E HD“, „Food Network HD“, „Lifetime Movies HD“, „HGTV HD“, „TMC HD“, „Versus HD“ ir „NFL HD“ kanalais. Teksaso kabelinės televizijos operatorius „TVMAX“ artimiausiu metu pradės tiekti skaitmeninės televizijos paslaugas. Šis operatorius naudosis „Scopus“ kompanijos, kuri pilnai realizuos perėjimą prie skaitmeninės televizijos, paslaugomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!