Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10378/kaspersky-anti-virus-7-0-pelne-auksciausiaji-portalo-anti-malware-ru-apdovanojima/spausdinti/

„Kaspersky Anti-Virus 7.0“ pelnė aukščiausiąjį portalo „Anti-Malware.ru“ apdovanojimą

Publikuota: 2008-02-05 11:24
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Atviros informacinės sistemos, UAB

„Kaspersky laboratorija“, pagrindinė apsaugos nuo žalingos programinės įrangos, įsilaužėlių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių sistemų kūrėja, skelbia, kad autoritetingas informacinės saugos informacinis-analitinis portalas „Anti-Malware.ru“ skyrė „Kaspersky Anti-Virus 7.0“ aukščiausią apdovanojimą „Gold Anti-Rootkit Protection Award“. Portalo „Anti-Malware.ru“ testavime aptinkant ir šalinant žalingas programas, paslėptas sistemoje (angl. – rootkit), buvo testuojamos 8 antivirusinės programos, tarp jų: „McAfee VirusScan Plus 200“, „BitDefender Antivirus 2008“, „Trend Micro Antivirus plus Antispyware 2008“ ir „Eset Nod32 Anti-Virus 3.0“.

Testavimą nuo 2007 m. spalio 15 d. iki gruodžio 10 d. atliko kompiuteris su operacine sistema „Windows XP SP2“ pagal specialiai sukurtą metodologiją. Testavimo tikslas – patikrinti populiarių antivirusinių produktų sugebėjimą aptikti ir pašalinti platinamas tinkle bei dar nežinomas žalingas programas, kurios naudoja „rootkit“ technologijas, kad būtų nepastebėtos naudotojo sistemoje, dangstant rinkmenas ir procesus. Tuo pačiu buvo tikrinamas antivirusinių produktų veiksmingumas aptinkant ir šalinant ne tik egzistuojančius testavimo metu „rootkit“, bet ir dar nežinomus pavyzdžius. Pastarasis tikrinimas buvo atliekamas pasirenkant konceptualius (demonstracinius) „rootkit“.

Remiantis testavimo rezultatais, autoriai geriausiu pripažino „Kaspersky Anti-Virus 7.0“, pelniusį „Gold Self-Protection Award“ apdovanojimą. Dar trys testuojami produktai gavo apdovanojimus „Silver“ ir „Bronze Self-Protection Award“. Kiti testo dalyviai neišlaikė bandymų ir buvo pripažinti nesugebančiais apsaugoti naudotojų kompiuterių nuo paslėptų grėsmių.

„Žalingų programų, naudojančių „rootkit“ technologijas, kad būtų nematomos naudotojo sistemoje, nepalanki jų skaičiaus didėjimo dinamika įrodo portalo „Anti-Malware.ru“ atlikto testavimo svarbą. Nei viena kita autoritetinga pasaulio testavimo laboratorija dar nevykdė tokių tyrimų, o tuo tarpu antivirusinio sprendimo gebėjimas aptikti „rootkit“ paslėptas rinkmenas įgyja vis didesnę reikšmę įvertinant produkto kokybę“, – pažymėjo „Kaspersky laboratorijos“ inovacijos departamento direktorius Nikolaj Grebennikov.

Visą testo versiją galima rasti portalo „Anti-Malware.ru“ puslapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!