Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10302/gandai-windows-7-sulauksime-jau-2009-metais/spausdinti/

Gandai: „Windows 7“ sulauksime jau 2009 metais?

Publikuota: 2008-01-24 13:31
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Nors operacinė sistema „Windows Vista“ daugeliui dar atrodo kaip gan šviežia naujiena, tačiau internete jau sklando gandai apie kitą planuojamą kompanijos „Microsoft“ kūdikį – „Windows 7“. Pasauliniame voratinklyje pastaruoju metu pasirodė ne viena neoficialaus pobūdžio žinutė apie šią operacinę sistemą ir jos išleidimo planus.

Blogosferoje technologijų entuziastai praeitą savaitę daug kalbėjo apie tai, kad programos kodiniu pavadinimu „Windows 7“ galime sulaukti ne 2010 m., kaip kad skelbiama oficialiuose planuose, o jau kitąmet. Kai kurie tinklaraščių autoriai pareiškė jau turėję galimybę netgi išbandyti ankstyvą būsimosios „Windows“ versiją. Be to, dar vienas argumentas, sustiprinantis tokią galimybę, yra „Microsoft“ vadovo Steve‘o Ballmerio išsakytas pažadas padažninti „Windows“ atnaujinimų ciklą.

„Pernai pasirodžiusi „Windows Vista“ sulaukė labai kuklaus skaičiaus teigiamų vertinimų iš vartotojų ir specialistų. Ir nors šiemet bus išleistas atnaujinimų paketas SP1, tačiau jame nenumatoma pasiūlyti praktiškai jokių naujų funkcijų. Taigi kažin ar vartotojų entuziazmas padidės“, - savo tinklaraštyje svarsto technoilogijų analitikė Ina Fried. Anot jos, esant tokioms aplinkybėms, „Microsoft“ verslo požiūriu būtų logiška išleisti naują sistemos versiją anksčiau, net jei ji nebūtų labai stipriai pasikeitusi nuo ankstesnės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!