Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/10301/jau-siemet-nuotrauku-galesime-ieskoti-pagal-veidus/spausdinti/

Jau šiemet nuotraukų galėsime ieškoti pagal veidus

Publikuota: 2008-01-24 10:48
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Jei šiuo metu norite internete surasti pažįstamo žmogaus nuotrauką, tenka atsidaryti tekstiniais raktažodžiais pagrįstą paieškos sistemą ir tikėtis, kad pageidaujamos nuotraukos pavadinime yra ieškomo asmens vardas bei pavardė.

Švedų bendrovė „Polar Rose“ žada, kad jau šiemet žmonių atvaizdų paieškos internete principai pasikeis iš esmės. Dar pirmoje 2008-ųjų pusėje kompanija pateiks internautų teismui specialią programinę įrangą, skirtą veido atpažinimui.

„Polar Rose“ tvirtina, kad jos programa gali identifikuoti fotografijose esančius veidus, tokiu būdu suteikdama galimybę atlikti ne raktažodžiais, o konkrečių žmonių veidais paremtą paiešką. Švedų siekis – būtent tokiu principu indeksuoti internete esančius vaizdinius duomenis.

„Polar Rose“ programa nuskenuos informaciją iš dvimačių nuotraukų ir pavers ją trimačiais veido modeliais. Pastarieji bus konvertuojami į taip vadinamus „veido antspaudus“, kurie gali būti indeksuojami panašiai kaip ir tekstinė informacija.

„2008-ieji bus tie metai, kai išeisime į viešumą ir išmėginsime keletą verslo modelių“, - teigia „Polar Rose“ vadovas Nikolaj Nyholm.

Naująją veidų atpažinimui skirtą programinę įrangą bus galima įsidiegti kaip interneto naršyklės įskiepį. Be to, ji bus integruojama kai kuriuose tinklalapiuose, pavyzdžiui „Flickr“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!