Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/91083/florida-tapo-pirmaja-valstija-uzdraudusia-socialinius-tinklus-jaunesniems-nei-14-metu/spausdinti/

Florida tapo pirmąja valstija, uždraudusia socialinius tinklus jaunesniems nei 14 metų

Publikuota: 2024-03-31 15:31
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kovo 25 d. Florida priėmė griežtą socialinių medijų įstatymą ir tapo pirmąja valstija, kuri jaunesniems nei 14 metų gyventojams uždraudė turėti socialinių tinklų paskyras. Manoma, kad šis įstatymas pakeisti daugelio jaunų žmonių gyvenimą, skelbia „The New York Times“.

Florida tapo pirmąja valstija, uždraudusia socialinius tinklus jaunesniems nei 14 metų
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Gubernatoriaus Rono DeSantiso pasirašytas svarbus įstatymas yra viena iš griežtesnių priemonių, iki šiol priimtų valstijoje, kai visoje šalyje vis labiau siekiama apsaugoti jaunus žmones nuo galimos socialinių tinklų įtakos psichikos sveikatai ir saugumui. Įstatymu draudžiama tam tikruose socialiniuose tinkluose („TikTok“, „Facebook“, „Instagram“, „Snapchat“ ir „X“) suteikti paskyras jaunesniems nei 14 metų vaikams ir reikalaujama, kad tarnybos panaikintų paskyras, kurios jau galimai priklauso vaikams.

Taip pat reikalaujama, kad prieš suteikiant paskyras 14-mečiams ir 15-mečiams platformos gautų tėvų leidimą.

„Socialiniai tinklai kenkia vaikams įvairiais būdais“, – sakoma R. DeSantiso pareiškime. Naujasis įstatymo projektas „suteikia tėvams daugiau galimybių apsaugoti savo vaikus“.

Naujoji Floridos priemonė beveik neabejotinai susidurs su konstituciniais ginčais dėl jaunų žmonių teisių laisvai ieškoti informacijos ir bendrovių teisių platinti informaciją.

Tokiose programėlėse kaip „Facebook“, „Snapchat“ ir „Instagram“ jau galioja taisyklės, draudžiančios jomis naudotis jaunesniems nei 13 metų vaikams. Taip yra todėl, kad pagal federalinį Vaikų privatumo internete apsaugos įstatymą reikalaujama, kad tam tikros interneto paslaugos, prieš rinkdamos jaunesnių nei 13 metų vaikų asmeninę informaciją, pvz., vardus, kontaktinę informaciją, buvimo vietą ar asmenukių nuotraukas, gautų tėvų leidimą.

Tačiau valstijų priežiūros institucijos teigia, kad milijonai nepilnamečių vaikų galėjo užregistruoti socialinių tinklų paskyras tiesiog nurodydami klaidingas gimimo datas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!