Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/90987/jav-planuoja-uzdrausti-4-lustu-gamintojus-kurie-yra-susije-su-huawei/spausdinti/

JAV planuoja uždrausti 4 lustų gamintojus, kurie yra susiję su „Huawei“

Publikuota: 2024-03-22 09:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Jungtinių Valstijų ir „Huawei“ kova tęsiasi, nes J. Biden administracija svarsto galimybę į juodąjį sąrašą įtraukti dar keturis su šia technologijų milžine susijusius Kinijos lustų gamintojus.

JAV planuoja uždrausti 4 lustų gamintojus, kurie yra susiję su „Huawei“

Pasak „Bloomberg“, šios bendrovės yra „Qingdao Sien“, „SwaySure“, „Shenzhen Pensun Technology“, taip pat pirmaujanti Kinijos atminties lustų gamintoja „ChangXin Memory Technologies“ (CXMT).

Visos šios bendrovės gali būti įtrauktos į JAV draudimų sąrašą, o tai reiškia, kad Amerikos bendrovėms, norinčioms su jomis bendradarbiauti, reikės specialaus leidimo. Šaltinių teigimu, be visų šių gamintojų, kurie iš tikrųjų gamina lustus, gali būti įtrauktos dar dvi įmonės, kurios veikia kaip įgaliotinės, padedančios „Huawei“ gauti riboto naudojimo įrangos 5G modemams ir technologijoms gaminti.

Ankstesniuose pranešimuose buvo teigiama, kad Kinijos valstybė daug investuoja į „Huawei“, kad ši taptų lustų milžine, galinčia konkuruoti su tokiomis kompanijomis kaip „Intel“ ir „Qualcomm“. Kinijos bendrovei pavyko pagaminti lustą „Kirin 9000S“ pagal savo 7 nm FinFET tecprocesą per trejus, o ne per penkerius metus, kaip prognozavo kai kurie JAV ekspertai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!