Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/90927/jav-reguliavimo-institucija-tirs-reddit-sandorius-del-turinio-teikimo-dirbtinio-intelekto-mokymams/spausdinti/

JAV reguliavimo institucija tirs „Reddit“ sandorius dėl turinio teikimo dirbtinio intelekto mokymams

Publikuota: 2024-03-19 07:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

JAV Federalinė prekybos komisija (FTC) nagrinės „Reddit“ sandorius dėl dirbtinio intelekto mokymosi platformos turinio licencijavimo trečiosioms šalims, kaip matyti iš bendrovės Vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC) pateiktų dokumentų.

JAV reguliavimo institucija tirs „Reddit“ sandorius dėl turinio teikimo dirbtinio intelekto mokymams

Pirminio viešo siūlymo (IPO) procesą įforminanti „Reddit“ teigia, kad reguliavimo institucija pranešė jai apie ketinimą prašyti informacijos ir dokumentų apie dirbtinio intelekto sandorius.

FTC nedetalizavo, kodėl buvo nuspręsta tikrinti naują „Reddit“ veiklos sritį.

„2024 m. kovo 14 d. gavome FTC laišką, kuriame informuojama, kad FTC darbuotojai atliks privatų patikrinimą, susijusį su mūsų vartotojų sukurto turinio pardavimu, licencijavimu ir perdavimu trečiosioms šalims dirbtinio intelekto modeliams mokyti. Atsižvelgdami į šių technologijų ir komercinių susitarimų naujumą, nesame nustebę, kad FTC išreiškė susidomėjimą šia sritimi. Nemanome, kad vykdome kokią nors nesąžiningą ar apgaulingą prekybos praktiką“, – rašoma bendrovės pareiškime.

„Reddit“ sandoris dėl naudotojų kuriamo turinio licencijavimo yra svarbi platformos strategijos, kuria siekiama padidinti pajamas prieš išėjimą į biržą, dalis.

IPO paraiškos pateikimo dieną bendrovė pranešė sudariusi sandorį su „Google“, kuri už 60 mln. dolerių per metus „Reddit“ turinio pagrindu mokys savo dirbtinio intelekto modelius.

Kol kas „Reddit“, jos teigimu, tebėra ankstyvojoje tokių sandorių „tyrimo“ stadijoje.

Kaip rašo „Axios“, panašius FTC laiškus gavo ir kelios kitos bendrovės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!