Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/90870/nacionalinis-it-issukis-pripazintas-geriausia-verslo-socialines-atsakomybes-iniciatyva-vidurio-ir-rytu-europoje/spausdinti/

„Nacionalinis IT iššūkis“ pripažintas geriausia verslo socialinės atsakomybės iniciatyva Vidurio ir Rytų Europoje

Publikuota: 2024-03-13 19:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos mokyklas į programavimą ir technologijas įtraukiantis projektas „Nacionalinis IT iššūkis“ kasmetiniuose Vidurio ir Rytų Europos verslo paslaugų centrų apdovanojimuose pripažintas geriausia socialinės atsakomybės iniciatyva.

Jau antrus metus vykstantis švietimo projektas, kurį inicijavo „Telia Global Services Lithuania“ kompetencijų centras, įvertintas už moksleivių įtraukimą ir dėmesį iššūkio dalyvių įvairovei.

„Nacionalinio IT iššūkio“ projektą globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pirmaisiais metais iššūkį priėmė 750 Lietuvos mokyklų ir daugiau nei 8,5 tūkst. 7-9 klasių moksleivių ir IT mokytojų. Jie dalyvavo virtualiose programavimo pamokose, atliko žinių patikrinimo testą, o pažangiausi turėjo galimybę kurti savo tinklalapius drauge su patyrusiais ekspertais.

„Esame labai dėkingi už pripažinimą „Nacionaliniam IT iššūkiui“. Tai įvertinimas visiems „Telia“ kolegoms, kurie tiesiogiai prisideda prie iššūkio dalindamiesi žiniomis, ruošdami paskaitas, gyvai susitikdami su moksleiviais. Geriausiai jaunuosius talentus galime įkvėpti savo pavyzdžiu parodydami kaip gimsta idėjos technologijų organizacijoje“, – sako „Nacionalinio IT iššūkio“ iniciatorės bendrovės „Telia Global Services Lithuania“ vadovas Kim Leandersson.

Didelio susidomėjimo sulaukęs projektas tęsiasi ir šiemet – vasario pradžioje startavęs antrasis „Nacionalinis IT iššūkis“ jau sulaukė per 2,5 tūkstančių dalyvių, kurie mokosi programuoti pirmuosius vaizdo žaidimus. Balandžio pabaigoje moksleiviai savo žinias galės patikrinti visuotiniame „Nacionalinio IT iššūkio“ teste, kuris atrinks pažangiausius dalyvius.

Geriausios verslo socialinės atsakomybės iniciatyvos kategorijoje varžėsi aštuonios į trumpąjį sąrašą ekspertų žiuri atrinktos regiono kompanijos. „Telia Global Services Lithuania“ taip pat buvo nominuota geriausios darbdavio prekės ženklo iniciatyvos Centrinės ir Rytų Europos regione (angl. Top Employer Branding Initiative – CEE) ir gyvybingiausio darbdavio Lietuvos rinkoje (angl. Most Vibrant Employer – Lithuania) kategorijose. Iš viso kovo 6-7 d. Varšuvoje vykusiuose apdovanojimuose 30 kategorijų buvo nominuotos 97 verslo paslaugų sektoriuje veikiančios kompanijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!