Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/90853/boeing-starliner-kapsules-skrydis-i-tks-vel-atidetas/spausdinti/

„Boeing Starliner“ kapsulės skrydis į TKS vėl atidėtas

Publikuota: 2024-03-12 16:23
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Po kelerius metus trukusio laukimo ir atidėliojimų planuotas „Boeing Starliner“ kapsulės skrydis į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) vėl atidėtas.

Programa „Starliner“, kuri technikos entuziastams tarnauja jau daugiau nei 25 metus, per tuos metus susidūrė su daugybe techninių ir inžinerinių iššūkių.

„Boeing Starliner“ kapsulės skrydis į TKS vėl atidėtas

Nepaisant to, pirmasis kapsulės su įgula skrydis turėjo įvykti balandžio mėn. Tačiau paskelbta, kad misija atidėta dar vienam mėnesiui dėl konfliktų su kosminės stoties tvarkaraščiu.

Planuotam skrydžiui naudojama „United Launch Alliance“ raketa ir į TKS trumpam nuskraidins du astronautus. Tada jie per vieną ar dvi savaites grįš į Žemę.

Programa „Starliner“ turi problemų, ir net jei jas pavyks išspręsti, ji atsilieka nuo „SpaceX“ kapsulių „Crew Dragon“.

Kovo 22 d. NASA planuoja surengti tris su misija susijusias spaudos konferencijas, kuriose bus aptarti misijos tikslai ir planai, taip pat bus imami interviu iš astronautų. Konferencijas bus galima tiesiogiai stebėti per NASA+ arba NASA interneto svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!