Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/90485/vokietijos-teismas-uzdraude-kai-kuriu-intel-procesoriu-pardavima/spausdinti/

Vokietijos teismas uždraudė kai kurių „Intel“ procesorių pardavimą

Publikuota: 2024-02-11 19:19
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Vienos iš procesorių rinkos lyderių statusas neapsaugo „Intel“ nuo kitų bendrovių patentinių pretenzijų, ir pakanka pažvelgti į kiekvieno ketvirčio ataskaitos skyrių „Teisminiai ginčai“, kad suprastume, kiek jų yra.

Vokietijos teismas uždraudė kai kurių „Intel“ procesorių pardavimą

Vokietijoje bendrovės „R2 Semiconductor“ atstovams pavyko įtikinti teismą, kad „Intel“ pažeidžia jų patentus ir buvo uždrausta vietos rinkoje pardavinėti tam tikrus šio prekės ženklo procesorius.

Dėl šių priežasčių Vokietijoje uždrausta parduoti ne tik pačius „Intel“ procesorius, bet ir jais pagrįstus „HP“ ir „Dell“ kompiuterius.

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė „R2 Semiconductor“ įvairių jurisdikcijų teismuose bando įrodyti, kad „Intel“ neteisėtai naudojasi keliais jos patentais, susijusiais su procesoriuose įmontuotais įtampos reguliatoriais.

Gruodžio mėnesį Vokietijos teismas jau pripažino „R2 Semiconductor“ pretenzijų į vienos iš ginčijamų technologijų autorystę pagrįstumą.

JAV bendrovė pralaimėjo teisinį ginčą su „Intel“, o Jungtinės Karalystės teismas dar nepriėmė sprendimo. Vokietijos teismai nusprendė, kad „Intel“ neturėtų bandyti patentuoti ginčijamos technologijos vietos jurisdikcijoje.

Teismo sprendimas Vokietijoje turi įtakos „Intel“ procesoriams „Ice Lake“, „Tiger Lake“ ir „Alder Lake“, taip pat „Ice Lake-SP“ kartos „Xeon“ serverių procesoriams.

Artimi kompanijos šaltiniai paaiškino, kad šio sprendimo žalos mastas yra mažesnis, nes kai kurie iš išvardytų procesorių tiesiog išimti iš gamybos, o naujausiems „Raptor Lake“ ir „Raptor Lake Refresh“ šis patentų ginčas įtakos neturi.

JAV kompanijai „Intel“ pavyko teismuose panaikinti „R2 Semiconductor“ patentą, po to pastaroji dėmesį nukreipė į Europos teismus.

„R2 Semiconductor“ atstovai teigė, kad 2015 m. vedė derybas su „Intel“ dėl pastarosios investicijos, tačiau tada antroji šalis staiga prarado susidomėjimą galimu sandoriu.

„Intel“ yra vienintelė bendrovė, kuriai „R2 Semiconductor“ reiškia pretenzijas dėl patentų teisės. Teismas nurodė „Intel“ pateikti statistinius duomenis apie paveiktų procesorių pardavimus Vokietijoje laikotarpiu nuo 2020 m. kovo mėnesio, nes ši informacija bus naudojama nustatant turtinės žalos dydį.

Bendrovė ketina užginčyti teismo sprendimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!