Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/87526/vedliai-tapo-geriausiu-svietimo-sprendimu-pasaulyje/spausdinti/

„Vedliai“ tapo geriausiu švietimo sprendimu pasaulyje

Publikuota: 2023-06-08 21:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Šeštadienį Meksijoje, Pueblos mieste įvykusioje „World Summit Awards“ (WSA) apdovanojimų ceremonijoje paskelbti pasaulinio skaitmeninių projektų konkurso nugalėtojai. Geriausiu sprendimu mokymosi ir švietimo kategorijoje tapo lietuvių startuolis „Vedliai“, siekiantis, kad su fundamentaliais informatikos ir technologiniais įgūdžiais augtų kiekvienas vaikas, nepaisant lyties, lokacijos ir socioekonominės padėties, rašoma startuolio siųstame pranešime žiniasklaidai.

„World Summit Awards“ triumfavę „Vedliai“ / Organizatorių nuotr.
„World Summit Awards“ triumfavę „Vedliai“ / Organizatorių nuotr.

Pasaulinį apdovanojimą pelnęs startuolis mokytojams ir vaikams kuria inovatyvų ir kūrybiškumą skatinantį pamokų turinį, mokytojų darbą klasėje palengvinančias bei įvairius vaikų poreikius atliepiančias skaitmenines pratybas bei mentorių pagalbą.

„Be galo pakylėjantis jausmas čia, Lietuvoje, kurti visame pasaulyje matomus ir įvertinamus technologinius sprendimus švietimui, leidžiančius mokytojams palengvinti darbą klasėje, o vaikams atrasti kūrybos su technologijomis džiaugsmą. Visa mūsų komanda šį apdovanojimą skiria visiems Lietuvos pradinių klasių ir informatikos mokytojams, kurie kasdien savo darbu ne tik kuria informatikos magiją klasėje, bet ir šalia rašymo, skaitymo ar skaičiavimo moko vaikus vieno iš būtiniausių šiandienos pasaulio įgūdžių – informatikos“, – džiugiomis naujienomis dalinasi programos „Vedliai“ Lietuvoje vadovė Viltautė Žvirzdinaitė.

Pergalę atnešusiame pristatyme „Vedliai“ vadovė pasidalino ne tik pokyčius kuriančia sėkmės istorija, bet ir mokytojų atsiliepimais. „Mūsų darbą geriausiai iliustruoja mokytojų atsiliepimai. Meksikoje citavau mūsų programos mokytoją Astą Aperavičienę iš Pakruojo Žemynos gimnazijos, sakiusią, jog informatika padėjo jai atrasti mokytojos profesiją iš naujo, atgaivinti ryšį su moksleiviais bei jų kūrybiškumu. Man tai yra pats gražiausias mūsų darbo įvertinimas“, – pasakoja V. Žvirzdinaitė.

„Vedliai“ sukurtas skaitmenines pratybas mokytojams per paskutinius šešis mėnesius panaudojo daugiau nei 240 tūkstančių kartų, o nuo 2020 m. kovo startuolis pasiekė daugiau nei 100 tūkstančių vaikų ir beveik 6 tūkstančius mokytojų Lietuvoje. Anksčiau šiais metais „Vedliai“ taip pat pelnė ir WSA Inovatoriaus 2022 (WSA Innovator 2022 Award) apdovanojimą.

WSA atrenka ir skatina novatoriškus skaitmeninius sprendimus, demonstruojančius geriausią pasaulinę patirtį, kuriančius pokyčius visuomenėje ir prisidedančius prie Jungtinių Tautų (JT) darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo. Pirmieji apdovanojimai buvo surengti 2003 metais Ženevoje.

Šiemet po nacionalinių skaitmeninių projektų atrankos etapų, kuriuose dalyvavo daugiau nei 8000 sprendimų iš 182 JT valstybių, į pasaulinių apdovanojimų finalą pateko 40 geriausių komandų. Tarptautinė konkurso komisija projektus vertino pagal produktą, poveikį ir finalinį pristatymą. Konkurso finale taip pat dalyvavo ir dar dvi komandos iš Lietuvos – miškų stebėjimo sistema „Rūpi kiekvienas medis“ ir informacinė miestų plėtros platforma „Citify“. Tai yra geriausias visų laikų Lietuvos pasiekimas šiame konkurse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!