Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/87300/montana-tapo-pirmaja-jav-valstija-uzdraudusi-tiktok/spausdinti/

Montana tapo pirmąja JAV valstija uždraudusi „TikTok“

Publikuota: 2023-05-24 07:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Montana yra pirmoji JAV valstija, kurioje uždraustas „TikTok“, o draudimas įsigalios nuo 2024 m. sausio 1 d. Montanos gubernatorius Greg Gianforte pasirašė SB 419 įstatymo projektą, pagal kurį nuo kitų metų mobiliųjų programėlių parduotuvės privalės pašalinti programėlę Montanos gyventojams.

Montana tapo pirmąja JAV valstija uždraudusi „TikTok“

Gubernatorius Gianforte teigia, kad „TikTok“ yra „susijusi su užsienio priešininkais“ ir teikia daug naudotojų duomenų Kinijos komunistų partijai. Anksčiau „TikTok“ Montanos valstijoje buvo uždrausta naudoti vyriausybės išduotuose įrenginiuose.

Jei po 2024 m. sausio 1 d. programėlę vis dar bus galima atsisiųsti, Montanos valstija ir programėlių parduotuvės operatoriams, ir „TikTok“ skirs 10 000 JAV dolerių baudą už kiekvieną dieną. „TikTok“ paskelbė oficialų komentarą, kuriame teigiama, kad pasirašytas įstatymo projektas prieštarauja Montanos gyventojų pirmosios pataisos teisėms. Tikimasi, kad „TikTok“ apskųs įstatymo projektą teismui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!